Mojfaks.hr u Vijesti

OPREZ! Zagrebački Student-servis odsad ima novo, KRAĆE radno vrijeme

Nakon što je 1. siječnja ove godine povećan iznos minimalne studentske satnice s 23,44 na 25,39 kuna, došlo je i do izmjena u radnom vremenu sa strankama zagrebačkog Student-servisa.

8. Siječnja 2020 15:18
OPREZ! Zagrebački Student-servis odsad ima novo, KRAĆE radno vrijeme

OPREZ! Zagrebački Student-servis odsad ima novo, KRAĆE radno vrijeme Foto: MojFaks

Zagrebački Student-servis, kroz čija vrata u Savskoj 25 svakodnevno prođe mnogo studenata, modificirao je radno vrijeme. Podsjetimo, ovaj je servis radio od ponedjeljka do petka u periodu od 7 do 18 sati, uz promjene radnog vremena u skladu s državnim blagdanima i praznicima. Sada su predvidjeli da vrijeme rada sa strankama počinje u 7:30 i traje do 17:30 sati, čime su radno vrijeme sa strankama skratili za 1 sat dnevno.


foto: MojFaks

Na terenu smo provjerili hoće li ovaj sat manje negativno utjecati na studente te im uzrokovati poteškoće pri izvršavanju obvezama u Student-servisu. Iako je u trenutku našega dolaska servis bio poprilično pun, većina studenata nije obratila pozornost na obavijest o novom radnom vremenu zalijepljenu na vratima pa tako nekolicina nije znala za ovu promjenu.

...SLUŽBENO JE: Evo koliko će od 1. siječnja iznositi minimalna studentska satnica...


Studenti tvrde da novo radno vrijeme ne utječe na njih...


"Novo radno vrijeme ni u kojem pogledu ne utječe na mene", kazala nam je studentica Mirna, a istomišljenika je bilo u znatnom broju. Preostali sugovornici govore nam da svoje studentske ugovore podižu isključivo on-line što im je omogućilo da u Student-servis sada dolaze rjeđe stoga im ova promjena ne uzrokuje značajnije nepogodnosti.

...a drugi smatraju da bi trebao raditi što dulje!


Ivanu, studentu graditeljstva na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu također tih sat vremena manje ne znači ništa, no govori nam da "ostalim studentima vjerojatno puno više znači jer nemaju svi predavanja u isto vrijeme, posebice dio njih koji imaju kasnije predavanja. Naravno, za sve bi studente bilo bolje da Student-servis radi što duže", govori nam on.

...Nova godina, novi minimalac! Raste satnica za studente, ali oni to NE ZNAJU?!...


Razlozi skraćivanja radnog vremena zasad nepoznati


Uputili smo se i u Student-servis da bismo doznali zašto je rad sa strankama skraćen, no odgovor od Mije Geljića nismo dobili unatoč činjenici što je gospodin Geljić voditelj ovog servisa na razini zagrebačkog Studentskog centra. Isti nas je uputio na ured sanacijskoga upravitelja Mirka Bošnjaka.

Nažalost, ni ondje odgovore nije bilo moguće dobiti te su nas na recepciji uputili na mail adresu na koju je potrebno slati sve upite. S obzirom na to, razlozi skraćivanja rada sa strankama ostali su nam nepoznati.

Ukoliko niste vični on-line printanju ugovora ili pak računate na staro radno vrijeme servisa, pripazite kada se sljedeći put uputite ka zagrebačkom SC-u jer će vrata Student-servisa možda biti zatvorena.

*** Naknadno nam je pristigao i odgovor iz ureda sanacijskoga upravitelja Mirka Bošnjaka. Kao i većina studenata, Studentski centar mišljenja je da studenti neće biti zakinuti jer preko weba mogu obaviti usluge koje se nude u Student servisu bez dolaska u prostorije Student servisa (tiskanje i pregled ugovora, ispis potvrda o zaradi, porezu, prirezu, pretrage poslodavca itd.). Uz to, napominju da će pratiti i analizirati novonastalu situaciju i po potrebi reagirati.

V.S.
foto: MojFaks

Još vijesti