Mojfaks.hr u Vijesti

Osijek postaje grad softvera: Od sljedeće akademske godine studij Matematike i računarstva u srcu Slavonije

Studenti koje zanima izrada mobilnih i ugrađenih aplikacija, održavanje računalnih mreža i sigurnost, sada se mogu zaputiti u grad na Dravi jer ondje od sljedeće akademske godine kreće sveučilišni studijski program 'Matematika i računarstvo'.

12. travnja 2017 12:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Novi sveučilišni preddiplomski studijski program Matematika i računarstvo, razvijen u suradnji s tvrtkama članicama udruge Osijek Software City po uzoru na slične Computer Science preddiplomske studije europskih i američkih sveučilišta, upisuje prvu generaciju studenata na jesen 2017. godine, piše osijek031.

Izvođač studija je Odjel za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, trajanje studija je tri godine (šest semestara), pri čemu će studenti skupiti minimalno 180 ECTS bodova, a akademski naziv koji se stječe završetkom studija je Sveučilišni prvostupnik/prvostupnica matematike i računarstva (univ. bacc. math. et comp.)

Osijek031 prenosi da će tijekom studija studenti će naučiti kako održavati računalne mreže i sigurnost računalnih sustava, raditi s bazama podataka (SQL, noSQL, Big Data), koristiti proceduralne, funkcijske i objektno orijentirane programske jezike, baviti se grafičkim programiranjem (OpenGL), algoritmima i strukturama podataka, izrađivati mobilne, web i ugrađene aplikacije, upravljati projektima, kao i implementirati algoritme upravljanja i umjetne inteligencije na dinamičkim (robotskim) sustavima.


Izvor: Pixabay

Po završetku studija nude se velike mogućnosti zaposlenja u Osijeku, gradu softvera, u IT sektoru gdje trenutno radi preko tisuću ljudi, ali i mogućnost ostvarivanja karijere u bilo kojoj svjetskoj tvrtki na pozicijama Software Developera, Data Scientista, Big Data Engineera, Database Developera ili nekom od drugih traženih tehnoloških zanimanja.

Registriranje programa još uvijek traje pa se zato ne vidi na stranici Postani student, a očekuje se da bude vidljiv maturantima krajem travnja.

Svi zainteresirani mogu se više o novom studijskom programu raspitati na internetskoj stranici kao i na Facebooku.

Ivana Petrić
izvor: osijek031
foto: Pixabay

Još vijesti