Mojfaks.hr u Vijesti

Druga strana 'Radićevih'! Zbog incidenta ispaštali svi: Policija cijeli dan kružila dvorištem, potjerali studente koji su se družili u miru

O incidentu na 'Radićevim danima' u domu na Savi pisali su gotovo svi mediji. Studenti su se potukli, jedan student je dobio bocom po glavi, a osim studenata, boce su letjele i prema zaštitarima pa je na kraju intervenirala policija. Mediji su izvještavali da drugog dana održavanja 'Radićevih' nije bilo incidenata, no nitko nije napisao da je tulum zaustavljen od strane policije već oko 23 sata.

29. svibnja 2018 12:46
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Već i vrapci na grani znaju za incident u zagrebačkom studentskom domu Stjepan Radić na "Radićevim danima" koji je nastao zbog tučnjave studenata kao i napada na zaštitare. No, što se dogodilo nakon incidenta i kako su to studenti doživjeli?

Smeće koje su studenti ostavili u dvorištu doma nakon tuluma...foto: Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - Sava

Studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu te ujedno i stanarka doma na Savi ispričala nam je drugu stranu priče. Tvrdi da je drugi dan održavanja "Radićevih" policija neprestano kružila kroz studentsko naselje pa su se na kraju studenti morali preseliti drugdje jer u dvorištu svog doma nisu bili poželjni.

Studenti istjerani iz dvorišta doma


Studentica tvrdi da je sve nekako izgledalo filmski, a da su studenti potjerani iz doma "poput izbjeglica".

"Od svih problema, ovu subotu je policija odlučila intervenirati na Radićevim danima. Nitko od nas nije mogao vjerovati da su tri policijska auta došla u naselje i gurala ljude van, šaljući ih da zabavu nastave na Mladosti ili negdje drugdje. Na trenutke nam se svima činilo da gledamo prizore iz kojeg ratnog filma, kada izbjeglice napuštaju svoje domove - tako su i studenti napuštali Radićeve dane", ispričala nam je studentica.

Rotacijska svjetla ispred doma... foto: privatna arhiva

Studentica napominje da je drugog dana bilo vrlo mirno u dvorištu, ali unatoč tome, u 23 sata kada je glazba prestala, zaštitari su zajedno s policijom tjerali studente iz studentskog naselja. Nakon toga je, priča studentica, atmosfera bila loša pa su neki nezadovoljni studenti zviždali policiji, a jedan je čak i uhićen jer je navodno pokazao srednji prst policajcu.

...Policija intervenirala na Savi: Studentu razbijena glava, a boce letjele i prema zaštitarima...


...Došli na Turizmijadu pa dobili batine: Studenti iz Hrvatske pretučeni i opljačkani u Budvi...


"Zabava se naravno nastavila na Mladosti i preko puta samog doma, kod ulaza u klub Roko. Smeće je naravno ostalo (kao što ostane iza bilo kojeg javnog okupljanja), no ono van doma nije počišćeno. Plastične čaše i staklo razbijenih boca nisu nimalo lijep prizor. Također, na ulazima u dom koji su bili okrenuti ka Roku, zaštitari su stajali i kontrolirali ulaze li u dom samo stanari, zahtijevajući da im se pokaže ključ studentske sobe. Radićevi dani su i službeno propali, samo zbog jednog incidenta, a sada svi snosimo posljedice...", komentirala je studentica.



Studenti su i drugog dana ostavili smeće iza sebe, ali ovoga puta ne u domu nego na prakingu noćnog kluba... foto: privatna arhiva

Nažalost, uglavnom posljedice djela manjine snosi većina pa tako i studenti iz doma koji su se drugog dana "Radićevih" samo htjeli družiti, slušati glazbu i piti u miru s prijateljima. Neki su manifestaciju u potpunosti propustili jer su planirali popratiti samo drugi dan održavanja, od kojeg na kraju nije bilo gotovo ništa.

Isto tako, žalosno je što studenti ne znaju pokupiti smeće za sobom, ali nadamo se da će sljedeće godine biti bolje i bez incidenata. Kako doznajemo, danas srećom na tom istom parkingu nema smeća.

Ivana Petrić
foto: Sara Filipa Delić/Instagram@Klikom po Savi/Facebook@Studentski dom Stjepan Radić - Sava

Još vijesti