L.B. u Vijesti

Stigao natječaj za 'zagrebačku' stipendiju vrijednu 10 tisuća kuna: Ove godine NOVA KATEGORIJA i čak 100 stipendija više

Ove godine studente očekuje čak 100 stipendija više uz još neke novitete.

23. veljače 2021 12:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iz Sveučilišta u Zagrebu objavili su Natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2020./2021. koji je, u odnosu na prošlogodišnji, obogaćen novom kategorijom.


Ove godine Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje 100 stipendija više nego prošle godine – ukupno 600 stipendija. Ukupni iznos stipendije je 10 tisuća kn, a studenti se na Natječaj mogu prijaviti u samo jednoj kategoriji.


...Velike vijesti za studente s potresom pogođenih područja: Niži kriteriji upisa sljedeće godine i novost u isplati stipendija...


Uz već postojeće četiri kategorije stipendija – stipendije za izvrsnost (A kategorija), stipendije za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (B kategorija), stipendije za uspješne studente sportaše (C kategorija) i stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa (D kategorija), Natječaj ove godine obuhvaća i dodatnu kategoriju stipendija za studente stradale u potresima (E kategorija).


Dobitnici E kategorije novac dobivaju JEDNOKRATNO


Za stipendije u E kategoriji mogu se prijaviti svi studenti preddiplomskih, diplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu, uključujući studente stručnih, sveučilišnih, razlikovnih, redovitih i izvanrednih studija, koji imaju prijavljeno mjesto prebivališta na adresi objekta kojem je zbog štete uzrokovane potresima u 2020. godini dodijeljena crvena oznaka ("Neuporabljivo").


...Dobra vijest za studente iz ove 3 županije: 2 zagrebačka fakulteta ukinula plaćanje školarine za iduću godinu...


Dobitnicima stipendije u ovoj kategoriji, stipendija od ukupno 10 tisuća kn bit će isplaćena jednokratno.


U skladu s natječajem, od ukupno 600 stipendija, njih 350 bit će dodijeljeno studentima koji se nalaze u 10% najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju, 40 stipendija predviđeno je za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, 10 stipendija namijenjeno je studentima sportašima, 100 stipendija dodijelit će se studentima slabijega socio-ekonomskoga statusa, a 100 stipendija studentima stradalima u potresima tijekom 2020. godine.


Prijave na Natječaj podnose se elektroničkim putem, upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu. Za pristup aplikaciji student se mora prijaviti koristeći se svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr.


Detaljnije informacije dostupne su u tekstu Natječaja koji je objavljen na mrežnim stranicama Sveučilišta. Natječaj je otvoren do 12. ožujka.

Još vijesti