Vodič za brucoše

Pobjeda ‘malenih’ u aferi Facebook: studentice pomilovane, disciplinskoj komisiji loše se piše

MojFaks | Vijesti, 12.12.2014.Pobjeda ‘malenih’ u aferi Facebook: studentice pomilovane, disciplinskoj komisiji loše se piše

Prema anketi jutarnjeg.hr, 88% glasača ne vidi razloga za kažnjavanje studentica zbog benignih kritika na društvenoj mreži. Stegovni postupak zbog statusa s Facebook grupe nije ni smio biti pokrenut, tvrde otpočetka pojedinci koji su stali u obranu studentica.

Izrazito mi je žao zbog svega. Nastojat ću učiniti sve u zaštitu studentica. Ja sam za to da im izađemo u susret i to će biti moj prijedlog Fakultetskom vijeću na sjednici u utorak, 16. prosinca”, izjavio je Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta, trećeg dana afere koja potresa najveći fakultet u državi, a odnosi se na drastične mjere koje je stegovno povjerenstvo kao autonomno tijelo izreklo trima studenticama zbog kritika na rad fakultetske referade napisanih na Facebooku.

Kako neslužbeno doznaju u Jutarnjem listu, gotovo je sigurno da će Fakultetsko vijeće poništiti autonomnu odluku stegovnog povjerenstva na čelu sa Ksenijom Dumičić. No to neće biti sve: slijedi transformacija stegovnog povjerenstva i izrada novog Pravilnika o stegovnom postupku za studente.Od Ksenije Dumičić očekuje se smjena (ili, u boljoj varijanti to da sama odustane od funkcije predsjednice stegovnog povjerenstva). Uz to, fakultet će se ozbiljno pozabaviti radom referade na koju se generacije studenata povremeno žale.

No, konačna odluka o ukidanju mjera izrečenih stegovnim postupkom bit će poznata nakon sjednice Vijeća u kojemu sjede 73 člana.

Dekan, koji od početka tvrdi da nije imao utjecaja na odluke stegovnog povjerenstva, jučer je obavio razgovor sa studenticama i izrazio im svoje žaljenje zbog cijele situacije.

Cijeloj situaciji nije pomogla niti izjava predsjednice povjerenstva Ksenije Dumičić koju je dala Jutarnjemu listu, a glasi: “Da je stegovna mjera bila drastična kao što se insinuira, sve tri studentice izgubile bi pravo na studij jer bi mjera glasila isključenje”.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.L.B./izvor: Jutarnji list
foto: screenshot/YouTube

Pročitaj još...

...Afera Facebook se nastavlja: studentice su mogle proći i 'gore'...

...Kažnjena studentica ekonomije: 'Kaznili su me zbog mišljenja. Ne, neću se ispričati!'...

...Komentirale zaposlenice u referadi: studentice suspendirane s Ekonomije zbog komentara na Facebooku...


referadaEkonomski fakultetobrat u aferi Facebookpomilovanje


Prati nas na Instagramu!