Mojfaks.hr u Vijesti

Počinje nostalgija studenata za obiteljskim domom: je li to dobro za studij?

Odlaziš kući, a predavanja jedva da su krenula? Velike su šanse da nećeš izdržati 3(+2) godine na fakultetu...

14. listopada 2015 17:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

13. listopad je službeni datum kad se studenti počnu osjećati nostalgično jer im nedostaje roditeljski dom, barem što se Velike Britanije tiče.

Jedva da je prošao prvi tjedan nastave, a ondje su već zabilježili najužurbaniji dan na željeznicama: jučer je vlakovima putovalo 337 tisuća osoba!


Nezavisna grupa Atos provela je istraživanje koje je pokazalo da su Railcard putovanja mladih od 16-25 godina u dramatičnom porastu, a najfrekventnije linije su one koje prolaze kroz sveučilišne gradove ili kraj kampusa.



Glasnogovornik Atosa izjavio je: "Zanimljivo je primijetiti toliki porast u broju Railcard putovanja baš u lsitopadu kad studentima ponestaje novca, kad im počne nedostajati domaća kuhinja, a možda i koji komad čiste odjeće!"

No, postavlja se pitanje trebaš li uopće studirati ako već sada juriš kući roditeljima na kuhani obrok ili pranje odjeće? Čekaju te još najmanje tri godine studentskog života, a jedva da si preživio šok brucoške godine. Što će biti kad krenu predrokovi i predaje seminara?

Odlazak na fakultet je velika promjena u životu na koju se nije lako priviknuti, ali je ulog u budućnost – bolju od one koju imaš sada. Ponekad je potrebno malo stisnuti zube i izdržati – daj fakultetu priliku i vidjet ćeš da ćeš i ovdje pronaći prijatelje, dobre restorane s finom papicom, a naučit ćeš i sve kućanske poslove koji su ti možda drama.

Ne moraš baš svaki vikend juriti roditeljima kući...

L.B./foto: vanalexo.com, Pinterest

Još vijesti