Mojfaks.hr u Vijesti

Položite ispite i obogatite se preko ljeta! Evo kako!

Lekar, pekar, apotekar…što će se najviše tražiti ovoga ljeta kad započne turistička sezona na Jadranu?

26. veljače 2014 16:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Slobodna Dalmacija je objavila popis zanimanja koja se već sad traže jer ih manjka. Ako ćete poslije ispita umjesto već na neku gradsku špicu – ići na burzu tražiti posao, možda će vam ova statistika pomoći da lakše odlučite što biste najradije radili. Ako vam se bere grožđe – nema frke, traži se i to!

Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Zadarska županija za ljetnih će mjeseci potraživati oko 20.000 sezonskih radnika. 

U splitskom zavodu za zapošljavanje samo u siječnju su zaprimili 496 zahtjeva za sezoncima, što je za 100% više nego u istom razdoblju lani. Najviše se ljudi traži u hotelijerstvu, a do posla će najlakše konobari i pipničari. Ukupno se u Splitsko-dalmatinskoj županiji traži 117 konobara, 111 čistačica, 90 kuhara, 19 recepcionera i 15 pekara

U Šibeniku procjenjuju da će trebati više od 3.000 ljudi. Trenutno traže 14 mornara/nautičara, 13 prezentatora, 11 recepcionera, 9 prodavača suvenira.

U Zadru trebaju 200 ugostiteljskih radnika (konobara, serviserki, kuhara, slastičara, pizza-majstora) ali i 50 berača grožđa!

U Dubrovniku će, pak, trebati i turističke vodiče i čistače ulica, a trenutno traže 76 čistačica, 62 konobara, 50 kuhara i 38 sobarica.

L.B.

Još vijesti