V.K. u Vijesti

Radikalne mjere u ovoj državi: Studenti ne mogu na fakultete ni predavanja ako nisu cijepljeni

Do ovog petka, 15. siječnja, imaju rok za odraditi obavezu cijepljenja. Ako to ne učine, neće moći prisustvovati nastavi.

11. Siječnja 2022 12:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U svakoj državi nadležni i stručnjaci donose specifične mjere kako bi zaštitili svoje građane od COVID pandemije koja još uvijek opterećuje zdravstvene i gospodarske sustave diljem svijeta. Države koje karakterizira niska stopa procijepljenosti, rigoroznijim mjerama pokušavaju necijepljene potaknuti na ovaj korak.


Nove mjere za mlade od 12 do 18 godina


Kako prenosi Anadolu Agency, Bangladeš uvodi nove, strože mjere za mlade u dobnij skupini od 12 do 18 godina. Trenutna procijepljenost tamošnjeg stanovništva je samo 27 posto, a nakon rasta stope smrtnosti na čak 15 posto, uvode nove mjere za školarce i studente.


>>>PONOVO OD KUĆE: Na dva domaća fakulteta kreću s online nastavom – na jednom do kraja semestra<<<


Naime, ovi su uveli obavezu cijepljenja za ovu dobnu skupinu, ako žele pohađati nastavu uživo, a rok im je do ovog petka, 15. siječnja. Razlog za pooštravanje mjera navode nagli porast zaraze koronavirusom.


>>>[VIDEO] Student ruši mitove o cijepljenju: Evo kako zapravo funkcionira mRNA cjepivo Pfizera i Moderne<<<


Broj zaraženih u samo tjedan dana porastao za 115 posto


Mohammad Abul Khair, dužnosnik u njihovom Ministarstvu obrazovanja kazao je kako su nove direktive izdane kako bi se osigurala zdravstvena sigurnost učenika i studenata te kako bi se mogle nastaviti obrazovne aktivnosti uživo. Njihova Uprava za srednje i visoko obrazovanje u nedjelju je objavila obavijest u kojoj su naložili obrazovnim ustanovama da osiguraju cijepljenje učenika i studenata starijih od 12 godina, uz napomenu da, nakon 15. siječnja, necijepljeni neće moći prisustvovati nastavi u školama i fakultetima.


Kako dalje navodi Anadolu Agency, a prema podacima Opće uprave za zdravstvene usluge, u posljednjih je tjedan dana u Bangladešu broj zaraženih koronavirusom porastao za čak 115 posto, a stopa smrtnosti je na visokih 15 posto.


izvor: aa.com.tr

Još vijesti