Mojfaks.hr u Vijesti

Prebačeni s Medicinskog u Rijeci: studenti ne žele diplomu novog fakulteta

Dio studenata novoosnovanog Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci nezadovoljno je što će im po završetku školovanja na diplomi pisati ime tog fakulteta, a ne Medicinskog fakulteta koji su upisali.

5. prosinca 2014 12:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Naime, osnivanjem Fakulteta zdravstvenih studija ukupno je 726 studenata diplomskih sveučilišnih studija iz područja fizioterapije, sestrinstva, medicinsko-laboratorijske dijagnostike, radiološke tehnologije i primaljstva s Medicinskog fakulteta prebačeno na novi fakultet, a dio studenata tvrdi da s takvom odlukom nisu bili upoznati.

Stoga je jučer na inicijativu studenata održan sastanak s rektorom Sveučilišta u Rijeci prof.dr. Perom Lučinom, dekanom Medicinskog fakulteta prof.dr. Tomislavom Rukavinom te v.d. dekana Fakulteta zdravstvenih studija prof.dr. Alanom Šustićem na kojem su predstavnici Sveučilišta okupljenim studentima pokušali objasniti da se prelaskom na novu visokoškolsku ustanovu za njih ništa bitno ne mijenja, jer pohađaju identičan program kao i do sada, jednako kvalitetan i u boljim prostorima te u konačnici dobivaju jednako vrijednu diplomu riječkog Sveučilišta.

Međutim, stotinjak, uglavnom izvanrednih, studenata i nakon podulje rasprave nije uspjelo suzbiti nezadovoljstvo što ne mogu završiti studij na fakultetu na kojem su ga i upisali. Uporno ponavljajući kako ne žele diplomu Fakulteta zdravstvenih studija, koji je ujedno i prvi takav fakultetu u Hrvatskoj, studenti su tvrdili da su njihovi ugovori o studiranju prekršeni, jer im se ne omogućava završetak studija na ustanovi na kojoj su počeli studirati pa su pojedini od njih išli čak i toliko daleko da su tražili da se samo zbog njih studijski programi koje pohađaju vrate na Medicinski fakultet.

Nezadovoljnim studentima jučerašnji poduži sastanak nije donio priželjkivane rezultate, jer jasno im je rečeno da povratka na Medicinski fakultet nema, a ono što im se nudi nastavak je obrazovanja na ustanovi koja u europskim okvirima predstavlja standard edukacije upravo struka za koje se obrazuju.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Novi list
foto: screenshot

Još vijesti