Mojfaks.hr u Vijesti

Splitski studenti opet slave: Sveučilište u Splitu među 8 najboljih u Novoj Europi i najbolje u regiji

U izbor su ušle sve države EU-a koje su Uniju ušle od 2004. do danas.

26. travnja 2018 15:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sveučilište u Splitu proglašeno je jednim od najboljih u Novoj Europi i nalazi se između 6. i 8. mjesta. U izbor su ušle sve države EU-a koje su u Uniju ušle od 2004. do danas, a splitsko Sveučilište proglašeno je najboljim u konkurenciji sveučilišta iz Mađarske, Litve, Estonije, Slovenije, Češke, Latvije, Malte, Cipra, Slovačke i Poljske, piše portal Dalmacija danas.

...Preteklo ga za 200 mjesta: Sveučilište u Splitu i ove godine bolje od zagrebačkog...


Sveučilišta su rankirana na summitu "Istraživačka izvrsnost: Nova Europa", koji se održava ovog tjedna u partnerstvu s češkim Palacký University Olomouc kako bi se istražilo trenutne centre izvrsnosti i ocijenilo visoko obrazovanje u srednjoj i južnoj Europi.

Nagradu će preuzeti rektor sveučilišta Šimun Anđelinović na svečanoj dodjeli u Češkoj na trodnevnom skupu. Osim što je proglašeno jednim od najboljih u Novoj Europi, splitsko Sveučilište može se pohvaliti da je najbolje rangirano u cijeloj regiji. Splitu je po rangiranju najbliže Sveučilište u Mariboru.

...Jedino u Hrvatskoj: Sveučilište u Splitu uvršteno među 500 najboljih u svijetu...


Podsjetimo, splitsko Sveučilište se na Timesovoj rang listi svjetskih sveučilišta, objavljenoj u ožujku ove godine, našlo između 501. i 600. mjesta, čime je prestiglo zagrebačko, ali i sva druga sveučilišta u našoj regiji.

L.B./izvor: Dalmacijadanas.hr
foto: unist.hr

Još vijesti