Mojfaks.hr u Vijesti

Priča o uspjehu: Zagrebački studenti u 25 dana zaradili milijun kuna!

Živimo u eri kulta tijela: pumpaju se bicepsi i tricepsi, trče se ultramaratoni, i to ne samo radi lijepog mladenačkog izgleda, nego i radi zdravlja – želje da se živi što dulje i što kvalitetnije. Neki od tih motiva sigurno je vodio i inovativni splitsko-zagrebački dvojac Nikolu Mratinića i Luku Macnera u stvaranju aplikacije koja nevjerojatnom brzinom osvaja umreženi planet.

25. rujna 2014 13:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Riječ je o fitness-platformi za \'street workout\', kako se na engleskom naziva vježbanje na otvorenom, a koje je danas popularno jer sve više ljudi bježi iz zagušljivih teretana u prirodu, na svjež zrak, u parkove u kojima razgibavajući mišiće nalaze mir od svakodnevnog stresa piše Slobodna Dalmacija.

\'Vježba se onako kako su to radili stari Grci, bez utega i drugih pomagala, koristeći samo težinu vlastitog tijela. Luka je zato došao na ideju da napravimo web-stranicu na kojoj ćemo davati stručne upute vježbačima. Shvatili smo da mnogi koji vježbaju sami u prirodi često neravnomjerno razvijaju različite skupine mišića, recimo, jačaju ruke, a zanemare vježbe nogu ili obrnuto\' objašnjava Nikola, student treće godine Fakulteta elektronike i računarstva u Zagrebu.

A o tome kakav je interes za njihovu aplikaciju svjedoči podatak o milijun i pol posjeta mjesečno na Madbarzu ili 150.000 osoba, od kojih svaka u prosjeku 10 puta mjesečno otvara stranicu za pametno i zdravo vježbanje.

Zanimljivo je da Luka i Nikola nigdje nisu službeno predstavili svoju fitness-platformu, nego im je investitor u Zagreb \'stigao na noge\'.

Mađari koji su sudjelovali na prezentaciji start-up projekata u Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva – ZIP-u, čiji je suosnivač Saša Cvetojević, čuli su za Macnera i Mratinića i sami su im pokucali na vrata. Čim im je projekt predstavljen, pozvani su u Budimpeštu, gdje je uslijedio kratki sastanak s nekoliko ozbiljnih ulagača.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Izvor: Slobodna Dalmacija
I.N.

Još vijesti