Mojfaks.hr u Vijesti

Prijavi se na Mozgalo i saznaj temu natjecanja na svečanom otvorenju

Službeno su započele prijave na natjecanje Mozgalo! Svi studenti zainteresirani za rudarenje podataka i izradu Big Data rješenja prijaviti se mogu od 2. ožujka do 13. ožujka putem obrasca na web stranici Mozgala.

3. ožujka 2016 13:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svečano otvorenje natjecanja održat će se 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

Na svečanom otvorenju natjecanja predstavit će se tema ovogodišnjeg natjecanja, kao i partneri koji podržavaju projekt. Također, studenti će iz prve ruke moći doznati više o iskustvima i dojmovima prošlogodišnjih pobjednika Mozgala - točnije, Elija Bartoša, Andrijane Brkić, Filipa Bosnića i Tonija Vidovića iz tima Kampanjci.

Službeni početak natjecanja je 14. ožujka, a nagradni fond ove godine iznosi 12 000 kuna za prvo mjesto, 8000 kuna za drugo mjesto i 4000 kuna za treće osvojeno mjesto.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka.

Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Kako bi bili sigurni da vam informacije ne promaknu pratite Mozgalo na Facebook-u, a možete se prijaviti i na newsletter eStudenta.

Prijavi se ovdje.

Još vijesti