Mojfaks.hr u Vijesti

Prijetnjama do prolaza

Zabavno je indijskim profesorima. Sve je manje znanja, a sve više opasnosti. Gdje su nestao bonton potplaćivanja?

22. srpnja 2010 01:54
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Smiješne se stvari događaju na sveučilištu u Bangaloreu. Studenti sve češće na ispitima predaju prazne papire za zakvačenim prijetećim porukama. \"Mamicu ti, pobrini se da prođem ispit, inače ćeš pretrpjeti posljedice\", napisao je jedan od nadobudnih studenata povijesti na drugoj godini. Ispitivač je naveo kako dotični nije napisao apsolutno ništa na deset stranica ispitnih pitanja.

Drugi je za arak papira zakvačio 500 rupija s porukom: \"Bolje ti je da ovo uzmeš, jer ako padnem, vidjet ćeš\".

No nisu samo prijetnje u igri, ljudi su pisali filmske scenarije, ljubavne izljeve, pjesme, a najveći je biser frajer koji je na ispitnom papiru objasnio da nije ima vremena naučiti gradivo jer ga je cura prisilila da gledaju film. \"Odupirao sam se, ali me svejedno primorala gledati film sa Sudeepom (indijska filmska zvijezda) u glavnoj ulozi. Nisam imao drugog izbora\".

Kod nas su prijetnje rezervirane za delikventne srednjoškolce kojima ionako ne treba matura jerbo će danas sutra ponoviti gradivo u Remetincu, no da bi ikojem studentu palo na pamet pisnuti nešto prijeteće, nema šanse dokle god u indeks stane par šarenih papirića.

Krešimir Dujmović

Još vijesti