Mojfaks.hr u Vijesti

Prilika za djevojke diljem Hrvatske: Poznati telekom nagrađuje STEM studentice, a najbolji rad osvaja 3 tisuće eura

Studentice i diplomantice diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, imaju priliku osvojiti nagradu za najbolji diplomski i završni rad. Uvjet je da studiraju na fakultetu STEM područja, a nagrade se kreću od 500 do 3 000 eura.

7. veljače 2019 12:39
Prilika za djevojke diljem Hrvatske: Poznati telekom nagrađuje STEM studentice, a najbolji rad osvaja 3 tisuće eura

Prilika za djevojke diljem Hrvatske: Poznati telekom nagrađuje STEM studentice, a najbolji rad osvaja 3 tisuće eura Foto: MojFaks

Studentice i diplomantice STEM fakulteta diljem Hrvatske imaju priliku prijaviti se na međunarodno natjecanje Deutsche Telekoma \'Women\'s STEM Awards\' i osvojiti nagradu od 3 000 eura, objavio je Hrvatski Telekom, prenosi Novac.hr. Riječ je o programu koji se provodi već šestu godinu zaredom, u sklopu kojeg će se nagrađivati najbolji završni ili diplomski radovi, a ove godine teme su: rješenja u oblaku, internet stvari, umjetna inteligencija, kibernetička sigurnost te mreža budućnosti, piše Novac.hr. Cilj je, navode u Hrvatskom Telekomu koji je dio njemačke grupacije, "poticanje mladih žena da se odluče na karijeru u STEM području".


"Početak karijere u STEM zanimanjima mladim stručnjakinjama otvara mnogo prilika za razvoj i karijerni napredak jer su STEM znanja i vještine pokretač napretka digitalne ekonomije, dijela ekonomije koji raste do sedam puta brže od klasične. Međunarodni program poput \'Woman STEM Award\' mladim stručnjakinjama osigurava izvrsnu početnu poziciju za STEM karijeru.", izjavila je Nina Išek Međugorac, direktorica Korporativnih komunikacija Hrvatskog Telekoma.

Mlada stručnjakinja čiji rad bude proglašen najboljim bit će nagrađena s 3 000 eura, dok je za najinovativnije radove u pojedinačnim temama predviđena nagrada od 500 eura. Radovi moraju biti predani na engleskom ili njemačkom jeziku do 17. ožujka, a nagrade će biti uručene u lipnju na svečanosti u Bonnu.

Ivana Petrić
izvor: novac.jutarnji.hr
foto: mef.unizg.hr

Još vijesti