Anja Z u Vijesti

Online vs. mještovito? Vijesti o nastavi koja samo što nije započela stižu sa sve više fakulteta

Informacije o početku ljetnog semestra počele su pristizati sa sveučilišta diljem zemlje.

18. veljače 2021 17:25
Radni stol

Radni stol Foto: MojFaks

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju i početak ljetnog semestra, većina fakulteta nije žurila s objavljivanjem informacija o načinu izvođenja nastave u predstojećem semestru.


Sveučilište u Zagrebu


Dosad, kad je riječ o sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, o načinu izvođenja nastave obaviješteni su studenti varaždinskog FOI-ja, Fakulteta političkih znanosti, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Katoličko bogoslovnog fakulteta i Građevinskog fakulteta.


...Prvi fakulteti već odlučili: Ništa od povratka u predavaone – ljetni semestar počinje na daljinu...


Jučer u poslijepodnevnim satima i Fakultet hrvatskih studija obavijestio je studente da se nastava nastavlja po modelu od siječnja.

"Podsjećamo vas da je Odluka Dekanskoga kolegija od 7. siječnja 2021. o održavanju nastave i provjeri znanja u sljedećem razdoblju i dalje na snazi. Zbog izvanrednih okolnosti prouzročenih epidemijom koronavirusa i posljedicama razornih potresa u središnjoj Hrvatskoj nastava će se na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu do daljnjega održavati na daljinu, uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske nastave i terenske nastave", navodi se novoj obavijesti.


Sveučilište Sjever


Ovo Sveučilište odlučilo se za kombinirani model nastave, a prilikom objave odluke, pozvali su studente da riješe pitanje smještaja prije početka nastave.


...Stižu vijesti o nastavi u ljetnom semestru: Na ovom sveučilištu morat ćete uživo na faks – pobrinite se za smještaj...



Sveučilište u Splitu


Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, studente je kratkom obavijesti informirao kako će se nastava od 1. ožujka 2021. nadalje održavati u virtualnom okruženju uz pomoć informatičkih alata te da će raspored biti objavljen početkom sljedećeg tjedna.


Nastava u ljetnom semestru na Filozofskom fakultetu u Splitu počinje 1. ožujka, a studenti će nastavu pratiti prema mješovitom modelu. Studenti će nastavu pohađati u zgradi Fakulteta i u on-line okruženju naizmjenično u tjednim izmjenama. Prvi tjedan nastave (1. – 5. ožujka), u zgradi Fakulteta će nastavu pohađati studenti čija prezimena počinju slovima od A do L, dok će studenti čija prezimena počinju slovima od LJ do Ž nastavu pratiti u on-line okruženju. Detaljnije je moguće pronaći na poveznici.

Sveučilište u Osijeku

 

Nastava na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku počinje već 22. veljače 2021. godine, prema mješovitom modelu. Nastava će se izvoditi pred kamerom uz praćenje prema realnom vremenu uz manji broj studenata na nastavi uživo te prema modelu C, odnosno na daljinu, uz korištenje slajdova i podjelu ekrana. Više informacija na web-stranici Odjela.

Nastava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u ljetnom semestru započet će na daljinu. Kolokviji i ispiti mogu se održavati kontaktno u dvoranama Fakulteta. Ovisno o epidemiološkoj situaciji i promjeni preporuka tijekom semestra moguć je prelazak na drugi model izvođenja nastave. Raspored nastave biti će objavljen do kraja tjedna, navode u obavijesti


...Ljetni semestar stiže, a nastava? Neslužbeno: Predavanja online na još 2 zagrebačka faksa i jednom sveučilištu...


Nastava u ljetnom semestru na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti počinje u ponedjeljak 22. veljače i traje do petka 4. lipnja 2021. Nastava će se izvoditi u kombiniranom modelu, a raspored nastave bit će objavljen do kraja tjedna na mrežnim stranicama Fakulteta.

Još vijesti