Mojfaks.hr u Vijesti

Profesor Weathers – genijalac ili promašeni glumac?

Čovjek koji na kalifornijskom sveučilištu Biola podučava matematiku, ili pati od viška teatralnog talenta ili stvarno zna kako zainteresirati studente za nemilu materiju...

7. travnja 2010 16:22
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prošle je godine uoči Halloweena složio skeč u kojem je uletio s katedre na ekran svojeg projektora gdje je nastavio s matematičkim objašnjavanjem. Fora, ono, tako – tako, vidi se kako se provlači ispod platna i stvar gubi na magiji. Sada pak, pred uskrsne praznike, Matthew Weathers je inscenirao skeč sa svojom sjenom. Simpatično, dok ovaj objašnjava sjena se igra s njegovim desktopom, a na kraju se na ekranu pojavljuje i sam dekan faksa.

Sve ovo otvara pitanje koje si je vjerojatno postavilo svako prosvjetno biće -  koliko vicmaherska interpretacija pomaže pri svladavanju građe i/ili motivaciji, a koliko stvara dojam da profesor i nije najozbiljnija pojava na planetu pa se kolegij može shvatiti ne pretjerano zahtjevnim. Istina je da simpatični profesori stvaraju dojam da se možemo lakše provući, što najčešće ne odgovara ispitnim iskustvima. Humor s predavanja se često pretvara u hladan tuš vrlo nesmiješnih pitanja i poprilično smiješnih odgovora.

Kakogod, evo kako to radi čuveni Matthew Weathers:



Što vi mislite: bi li se naši profesori trebali malo opustiti?

Autor:
Krešimir Dujmović

Još vijesti