Vodič za brucoše

Projekt 'Knjiga žalbi i pohvala': problem većine fakulteta su sporost i kratko radno vrijeme referada

MojFaks | Vijesti, 24.03.2015.Projekt 'Knjiga žalbi i pohvala': problem većine fakulteta su sporost i kratko radno vrijeme referada

Projekt Knjiga žalbi i pohvala splitske udruge Studenti za studente (S4S) zaključen je u ponedjeljak navečer javnim čitanjem pozitivnih i negativnih komentara u Sveučilišnoj knjižnici na kojemu su sudjelovali dekani sedam fakulteta i pročelnici dva stručna studija, kao i predstavnici Studentskog centra i Sveučilišne knjižnice.

Na dnevnom redu rasprave našli su se Ekonomski, Kemijsko-tehnološki, Filozofski, Pravni i Pomorski fakultet, FESB, PMF, te Sveučilišni odjeli za stručne i zdravstvene studije Sveučilišta u Splitu.

U sklopu projekta studenti su imali mogućnost da od 9. do 20. ožujka na svojim fakultetima u Knjizi napišu sve probleme i pritužbe ili odaju priznanje na račun splitskih obrazovnih ustanova. Cilj prikupljanja ovih informacija je poboljšanje uvjeta studiranja i svakodnevnog života na sveučilištu.

Na raspravi je naravno broj kritika nadmašio broj komplimenata, a najbolje su sve u svemu ocijenjene menze FESB-a i Ekonomskog fakulteta, kao dio profesora i dekana. Najviše kritika primili menza Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u kojoj su prema optužbama viđeni žohari, te knjižnica i studentska služba Filozofskog fakulteta u staroj zgradi u Radovanovoj, koja već godinama unatoč redovitoj deratizaciji gubi bitku protiv štakora.


Problemi koji su se ponavljali u „crnim knjižicama“ većine fakulteta su sporost, neažurnost i kratko radno vrijeme referada, kurikulum s nedovoljno prakse u usporedbi s teorijom, nedostatak stručne i kvalitetne literature, te loša organizacija predavanja uvjetovana činjenicom da se predavanja održavaju na raznoraznim lokacijama po čitavom gradu.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Slobodna Dalmacija
foto: Facebook@UdrugaStudentiZaStudenteSplit


Prati nas na Instagramu!