Mojfaks.hr u Vijesti

Proljeće se budi u Puli: Najavili pokretanje 6 novih studijskih programa i studentskog inkubatora

Protekle godine pulskog Sveučilišta obilježilo je deset godina rada u hrvatskoj mreži visokog obrazovanja, a danas energično zakoračuje u drugo desetljeće djelovanja s jasno zacrtanim ciljevima.

20. travnja 2017 17:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Najljepši događaj koji je obilježio završetak protekle godine bilo je potpisivanje ugovora o dobivanju 58,5 milijuna kuna iz EU fondova za izgradnju dvaju novih paviljona Studentskog doma, a daljnjim širenjem Kampusa osigurat će se prostori za niz laboratorija, IKT centar i dodatne prostore za nastavnu djelatnost. Sve je ove dobre vijesti u srijedu na svečanosti uz Dan Sveučilišta Jurja Dobrile s uzvanicima podijelio rektor Alfio Barbieri, objavljuje Glas Istre.

...Uskoro dva nova paviljona i 248 novih kreveta za pulske studente...


Rođendanskoj svečanosti nazočili su brojni gosti, a među njima gotovo čitav hrvatski Rektorski zbor predvođen predsjednikom, rektorom Šimunom Anđelinovićem, uz rektore, prorektore i dekane s mnogih domaćih i inozemnih sveučilišta, od Mostara do Trsta.

Sveučilište s 45 programa na kojem studira više od 3 i pol tisuće mladih


"Sveučilište je slobodna zajednica istraživača, a znanost prvenstveno treba služiti istini, izgradnji slobodnih i obrazovanih građana, na tragu prosvjetitelja kakvi su bili Juraj Dobrila i Mijo Mirković. Sveučilište u Puli, jedno od najmlađih u Hrvatskoj, izraslo je u respektabilnu znanstvenoobrazovnu ustanovu s 45 studijskih programa i s više od tri i pol tisuće studenata iz cijele Hrvatske", rekao je ministar Barišić, još jedan od sudionika ove svečanosti.

...Popularni studij odsad i u Umagu: predškolski odgoj na talijanskom jeziku...


Od novih programa rektor Barbieri najavio je poslijediplomski specijalistički studij klasične harmonike koji već ima dopusnicu Ministarstva te stručni studij sestrinstva, a pripremaju se poslijediplomski specijalistički studij Marketing usluga, preddiplomski sveučilišni studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje te studiji anglistike i arheologije. U sklopu Proizvodnog strojarstva uskoro se otvara studentski inkubator.

Rektorove nagrade i priznanja studentima


Dobitnici Rektorove nagrade, najbolji studenti Sveučilišta u protekloj akademskoj godini su Dario Milec i Dario Vincetić, obojica studenti FET-a, zatim Antonella Antonac s Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, Elena Petrinec s Filozofskog fakulteta, Tihana Novak s Muzičke akademije, Nikolina Goldin s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti te Romeo Šajina, student Odjela za informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Za izvannastavne uspjehe priznanja su pripala Katji Božac, studentici FET-a, Patriciji Kazalac s Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije, Dorianu Vodopija s Odjela za prirodne i zdravstvene studije, Vokalnom ansamblu Muzičke akademije u Puli, brončanoj Ženskoj košarkaškoj ekipi te dvojici zlatnih, karatistu Mislavu Hageru i skijašu Linu Modrušanu.

L.B./izvor: Glas Istre
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti