Vodič za brucoše

Proljetni praznici kao prilika za širenje zaraze: Sve više studenata pristiže na popularnu party destinaciju

MojFaks | Vijesti, 09.03.2021., Autor: Anja Z.Foto: By Diego Fiore / Shutterstock

Unatoč pandemiji koronavirusa, studenti iz svih područja SAD-a masovno stižu u Južnu Floridu na tradicionalnu proslavu početka proljeća, takozvani 'spring break'.

Unatoč sumnjama da ovogodišnja proslava početka proljeća neće imati veliki odaziv među studentima, čini se da pandemija koronavirusa nije odvratila studente od posjete Floridi i popularnom Fort Lauderdaleu, gdje su barovi toliko pretrpani da vlasnici lokala preuzimaju na sebe odgovornost reguliranja i smanjivanja gužve. Tako su pojedini barovi odlučili dopustiti ulazak samo ljudima koji dolaze iz inozemstva i imaju 23 ili više godina.Zbog slika koje su obišle medije, na kojima se vide barovi pretrpani studentima koji uživaju u proljetnim praznicima, mnogi epidemiolozi strahuju kako bi proslava studenata na Floridi mogla povećati broj zaraženih koronavirusom


...Partijanje studenata i dalje top tema: Okupilo se gotovo tisuću mladih, ali kršenja mjera nije bilo?...


...Uzor svima: Student 'žrtvovao' proljetne praznike kako bi počistio smeće s plaže VIDE...


Naravno, s obzirom na aktualnu situaciju, neke epidemiološke mjere su propisane. Tako se preporučuje nošenje maski, socijalna distanca, a prilikom posjeta tematskim parkovima studentima će se mjeriti temperatura. I dok su pojedini studenti zbog pandemije odustali od ovogodišnjih party destinacija an Floridi, ipak je značajan broj onih koji su se odlučili malo odmoriti.

Prošlogodišnji proljetni praznici, tijekom kojih su studenti bez pridržavanja ikakvih mjera pili, plesali i provodili se bili su jedan glavnih razloga za kasnije razbuktavanja epidemije na Floridi i kasnije ostalim dijelovima SAD-a. Nakon ovogodišnjih praznika, vrijeme će pokazati jesu li partijaneri pretjerali.


izvor: U.S. News


studentiFloridaproljetni praznicikoronaviruspartimjere


Prati nas na Instagramu!