Mojfaks.hr u Vijesti

Javi mami da dolaziš za vikend: Evo kako studenti iz 4 županije mogu ostvariti besplatni prijevoz vlakom

Od 5. veljače u promet su, između ostalog, uvedena i dva vlaka namijenjena prvenstveno prijevozu studenata voze petkom na relaciji Zagreb GK – Daruvar – Virovitica i nedjeljom na relaciji Virovitica – Daruvar – Zagreb GK.

2. ožujka 2018 12:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Učenici i redovni studenti koji imaju prebivalište u Požeško-slavonskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Virovitičko-podravskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, a čije je polazište ili odredište na pruzi Banova Jaruga – Lipik – Pakrac – Daruvar – Virovitica, mogu se prevoziti besplatno.

...Besplatno vlakom kroz 4 županije: Studenti će odsad svaki vikend moći odlaziti kući – bez kupovanja karte...


Za ostvarivanje besplatnog prijevoza učenici i studenti moraju imati izrađenu pametnu karticu s odgovarajućim profilom K-18 i K-33x. Za izradu pametne kartice učenici i studenti dužni su priložiti:

- ispunjeni Zahtjev za izradu pametne kartice koji putnici mogu preuzeti ovdje ili na blagajni
- fotografiju
- 20,00 kn za K-18 / 50,00 kn za K-33X
- učenici - za izradu K-18 profila ovjereni Obrazac 2 koji ovjerava obrazovna ustanova i kojim se potvrđuje redovan upis u školsku godinu
- studenti - za izradu K-33X profila Indeks ili potvrda o upisanom tekućem semestru koji se moraju predočiti prilikom ispostavljanja iskaznice.


Zahtjev za izradu pametne kartice i priloženu dokumentaciju putnici trebaju predati na blagajni, gdje će po izradi i preuzeti svoju pametnu karticu. Pametna kartica ispostavlja se na ime i prezime putnika na rok od pet godina, a profil vrijedi ovisno o statusu putnika sukladno važećim tarifnim propisima.

Zahtjev za izradu pametne kartice

Potvrda za iskorištavanje povlaštenog prijevoza učenika ili studenta vlakom

L.B./izvor: compas.com.hr
foto: Facebook@Lipički Compas

Još vijesti