Mojfaks.hr u Vijesti

Prvi dan faksa: brucoška vs. apsolventska godina

U četiri godine mnogo toga se promijeni...

4. rujna 2015 16:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prvi dan nakon ljetnih praznika i rujanskog roka koji je doduše rezerviran za učenje, ali si i dalje oslobođen/a hodočašćenja na predavanja može biti neugodan i stresan, ali i uzbudljiv. Sve ovisi o perspektivi koja se s godinama koje provedeš na faksu poprilično mijenja.

Kad si brucoš/ica možda ćeš malo više vremena posvetiti odjeći ili uređivanju, možda ćeš biti izgubljeniji/a u popisu predavanja i kolegija za tu godinu, možda čak nećeš znati pronaći predavaonicu. Do apsolventske godine, sve će se to promijeniti...

Buđenje za prvo predavanje


foto: Seventeen

Prvo predavanje ikada kad si brucoš – ima li uzbudljivije stvari?! Jedva da možeš zaspati, a osim uobičajenog alarma namjestit ćeš još barem dva – za svaki slučaj. Do apsolventske godine znat ćeš točno koliko puta možeš \'snoozati\' budilicu i koliko ti točno treba minuta da se istuširaš i trkom doćeš na predavanje, taman prije profesora.

Pribor za fakultet


foto: Seventeen

Brucoši kupuju sve što im je popisano na listama, a ne nedostaje ni pribora: od olovaka, kemijskih olovaka, rokovnika, bilježnica, laptopa i svih mogućih knjiga koje kupuješ u tiskanom izdanju ili kopiraš do besvjesti. Apsolventi znaju da se na prvi dan predavanja zapravo ništa ne događa pa će lijepo ostaviti sve kod kuće. Uzet će eventualno kemijsku i indeks. Eventualno.

Ulazak u predavaonicu


foto: Seventeen

Čekaj, jesi li uopće siguran/na da si u pravoj prostoriji? Toliko nepoznatih lica, prostorije fakulteta i njegovi hodnici predstavljaju nerješiv labirint za tebe...pričekaj apsolventuru – znat ćeš se snalaziti zatvorenih očiju, a izraz na licima brucoša podsjećat će te na tebe kad si tek počinjao/la.

Prvo predavanje


foto: Seventeen

Želiš ostaviti dobar prvi dojam pa ćeš sjesti u prvi red i postavljati pitanja (osim ako nisi prestrašenac pa ćeš šutke sjediti u zadnjem redu). Sad se teleportirajmo u apsolentsku godinu i pogledajmo: zapravo uopće ne vidiš svrhu predavanja, ne želiš biti ovdje nego raditi na svom završnom radu ili sjediti na kavi s kolegama.

Zadnje predavanje


foto: Seventeen

To se jedino ne mijenja. Zadnje predavanje svake akademske godine dočekat ćeš sa euforičnim oduševljenjem...No, zapamti, sad kreću rokovi!

L.B./izvor: Seventeen
foto: Tumblr

Još vijesti