Mojfaks.hr u Vijesti

Prvi internacionalni studentski filmski festival ovog vikenda na Savi

Na dvodnevnom događanju 16. i 17. svibnja 2014. u Studentskom domu Stjepan Radić (kino Forum), Jarunska 2, posjetitelji će imati priliku pogledati preko 8 sati filmova različitih kategorija (od propagandnih, animiranih i dokumentarnih filmova do eksperimentalnih i kratkih igrani filmova) dok će se u popratnom programu prikazivati studentski radovi najvećih filmskih redatelja i uraci učenika osnovnih i srednjih škola.

13. svibnja 2014 15:31
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Konačno i hrvatski studenti mogu svoje filmske radove prikazivati i objaviti u konkurenciji na ovogodišnjem prvom StudentCuts-u, Internacionalnom studentskom filmskom festivalu.

S ciljem promocije nove generacije filmskih stvaratelja među studentima i stvaranjem platforme za razmjenu znanja i ideja u skladu s digitalnom kulturom u kojoj živimo, posjetitelji StudentCutsa će moći sudjelovati i u tribini na temu Digitalna kultura i obrazovanje o medijima u današnje doba na kojoj će nastupiti istaknuta imena filma, novinarstva i multimedije.

Kako predavati i odgajati nove generacije u digitalnom dobu, što ih čeka i na mnoga druga pitanja odgovor će, uz pomoć publike, tražiti sudionici, predstavnici medija, partnera i sponzora –Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Mariboru, Sveučilišta Sjever i CARNet-a.

A osim filmskog programa posjetitelji će se moći zabaviti u dvorani Pauk. Na početku velikog partija 16. svibnja od 22 sata nastupit će bend the Roomors, a iza njih posjetitelji će moći uživati u glazbi studentskog banda Finding Fawcett. Na kraju posjetitelje će, do sljedećeg festivalskog dana, ispratiti DJ Slishmeister.

Inače, StudentCuts filmski festival u potpunosti je u organizaciji studenata i dio je globalne inicijative International Student Film Festival u suradnji sa Sveučilištem u Mariboru kao glavnim nositeljem projekta, a projekt podupiru već spomenuto Tehničko veleučilište u Zagrebu kao glavni sponzor te CARNet i Studentski Centar, kao medijski pokrovitelji: Tportal, Fak.hr i Radio Student.

Prilika je to, prema riječima organizatora, da mladi autori pokažu svoj talent među kolegama, ali i  profesionalcima, te da steknu nova znanja i kontakte za buduće projekte. A najbolji od njih imaju priliku osvojiti i nagradu publike.

Više informacija na stranicama festivala.

Još vijesti