Mojfaks.hr u Vijesti

Prvi u Europi - Medicinski fakultet ponosni vlasnik prestižnog certifikata!

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 10. ožujka predstavljan je Certifikat za kvalitetu internacionalizacije Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na engleskom jeziku - CeQuint koji mu je dodijeljen iz područja Biomedicine.

17. ožujka 2015 13:49
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Time je ovaj fakultet postao prvi u EU koji nosi ovaj prestižni certifikat kojim se procjenjuje uspješnost internacionalizacije nekog studijskog programa ili institucije u cjelini.

CeQuint je projekt EU, točnije Europskog konzorcija za akreditaciju u području visokog obrazovanja (European Consortium for Accreditation, ECA). Budući da se studij medicine na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu provodi već jedanaest godina, Agencija za visoko obrazovanje i Sveučilište u Zagrebu su krajem 2013. nominirale upravo taj program za moguće certificiranje.

Cilj ovog projekta je postaviti jasne kriterije za procjenu uspješnosti internacionalizacije nekog visokoškolskog učilišta što stimulira prekograničnu suradnju i razmjenu.

Studij medicine na engleskom jeziku trenutno pohađa 250 studenata iz 29 zemalja, a najviše njih iz Kanade, SAD-a, Izraela, Njemačke, Austrije, Švedske i Francuske. Do sada su četiri generacije diplomiranih liječnika proizašle iz ovog studijskog programa rada. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu održava i doktorski studij na engleskome jeziku Biomedicine and Health Sciences.

Za više informacija kliknite ovdje!

I.Č./Izvor: Poslovni dnevnik
foto: Shutterstock

Još vijesti