Mojfaks.hr u Vijesti

Pucnjava na američkom koledžu u Oregonu: brutalno ubijeno desetak studenata

Iako šerif okruga Douglas, John Hanlin, nije želio imenovati počinitelja ovog strašnog zločina, ubojica je identificiran kao 26-godišnji Chris Harper Mercer.

2. listopada 2015 12:56
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Napadač koji je otvorio vatru na studente koledža u Oregonu izdvojio je kršćane od ostalih studenata prije nego što ih je ubio, tvrdi otac jedne od ranjenih studenata, a prenosi CNN.

Otkako se masakr sinoć dogodio na kampusu Umpqua, broj poginulih studenata u medijima je varirao: neki su izvještavali da je 15, a neki 13 usmrćenih, no najnovija informacija govori o 10 studenata.


Napadač je također usmrćen, ali prema pisanjima CNN-a, još uvijek nije jasno je li poginuo u unakrsnoj vatri s policijom ili si je sam oduzeo život.



Službenici pretpostavljaju da se nikada neće znati točan motiv niti uzrok koji je ubojicu nagnao na ovakav čin, ali prema pisanjima s njegovog bloga, mediji napominju da se divio ubojici Vesteru Flanaganu koji je ubio dvoje novinara u Virginiji.

Studenti su u šoku. Imena žrtava još uvijek nisu poznata jer još nisu utvrđene sve okolnosti niti usuglašene sve informacije koje kolaju, a vezane su uz ovaj nesretni događaj.

L.B./izvor: CNN
foto: screenshot/CNN

Još vijesti