Mojfaks.hr u Vijesti

'Pumpaju' životopis: hobiji s kojima ćeš se lakše zaposliti

Vrijeme koje provodite van ureda i posla i koje utrošite na hobije jako je važno: spaja vas s prijateljima i obitelji, daje nam osjećaj svrhe i smisla, opušta nas i razvija važne vještine. No, što je još i bolje: hobiji vam mogu pomoći na radnome mjestu ili prilikom traženja posla.

28. listopada 2015 11:30
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Evo nekoliko vještina koje će ti napumpati životopis i povećati izglede za zapošljavanje...

Pisanje bloga



Kad se prijaviš za posao, velike su šanse da će te potencijalni šefovi \'proguglati\'. Jedan od najboljih načina da si povećaš šansu za zapošljavanje jest ta da se već prilikom Google pretrage nekako istakneš.

Vođenje profesionalnog bloga ili profila na relevantnim društvenim mrežama je odličan način da se istakneš, pokažeš svoje vještine i iskomuniciraš to da imaš zanimljiv život. Osim što će prikazati kojim vještinama barataš i koji su tvoji interesi, blogovi nude i pogled na tvoju osobnost.

Iako bi blog trebao biti profesionalan, dobro je da nudi i neki uvid u tvoje malo osobnije \'gušte\' i afinitete. Poanta je da se pokažeš kao zaokružena, zanimljiva osoba, a ne robot koji obavlja svaki zadatak koji mu posao nametne.

Putovanja



Upravo si se vratio/la s putovanja svijetom ili si volontirao/la negdje i sad se, nakon povratka kući, bacaš na traženje posla. Nema potrebe da ovakva iskustva stečena putovanjem po svijetu zatajiš od potencijalnih poslodavaca. Iako se nekada na putovanja gledalo podorzivo i možda u kontekstu neozbiljnog životnog stila, danas ti ovaj tvoj hobi može pomoći u traženju posla.

Poslodavcima često trebaju zaposlenici koji se osjećaju ugodno i u drugim kulturama i koji se ne boje nepoznatog. Još ako si sam/a planirao/la i financirao/la svoje putovanje – znak je to da imaš i odlične organizacijske vještine.

Ljudi koji vole putovati često su motivirani, znaju strane jezike i nije i mproblem seliti se – što su važne karakteristike za današnje tržište rada.

Timski sportovi



Sudjelovanje u timskim sportovima produbljuje tvoj osjećaj samopouzdanja, svrhovitosti i zadovoljstva sobom. Osim toga, znak je to da možeš dobro surađivati s drugima, a hobi koji uključuje timske sportove pokazuje da si predana i disciplinirana osoba koja zna kako popraviti svoje nedostatke i učiti iz svojih pogrešaka.

L.B./izvor: Wise Bread
foto: Freeimages

Još vijesti