Vodič za brucoše

POZOR! Objavljen NATJEČAJ za najtraženiju stipendiju koju 'vreba' više od 10 tisuća studenata

MojFaks | Vijesti, 13.10.2020.POZOR! Objavljen NATJEČAJ za najtraženiju stipendiju koju 'vreba' više od 10 tisuća studenata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje javni Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2019./2020. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Za dodjelu državne stipendije mogu se natjecati studenti koji ispunjavaju sljedeće opće uvjete:

- da su hrvatski državljani (podatak o državljanstvu Ministarstvo preuzima iz službene evidencije nadležnog tijela) ili da su državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj te osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, da imaju status redovitoga studenta na visokom učilištu u Republici Hrvatskoj. Za vrijeme ostvarivanja prava na državnu stipendiju student ne može primati ni jednu drugu stipendiju koja se financira iz javnih izvora.

Državne stipendije dodjeljuju se u sljedećim kategorijama:


E – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine* slabijega socio-ekonomskoga statusa;
D-1 – redoviti studenti sveučilišnih i stručnih studija prve i druge razine* koji su djeca osoba poginulih, umrlih i nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona;
P – studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na poslijediplomske sveučilišne studije.


Sve obrasce i dodatne informacije o uvjetima prijave pronađite ovdje.

Rok za podnošenje prijava


Prijave na natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija podnose se od utorka, 13. listopada 2020. godine, a elektroničke prijave zatvaraju se u utorak, 3. studenoga 2020. godine u 12.00 sati.

Kao datum podnošenja prijave uzimat će se datum elektroničkog zaprimanja prijave u pisarnici Ministarstva.
Prijave s nepotpunom dokumentacijom, prijave koje ne budu podnesene u propisanome roku, kao i tiskane prijave poslane poštom, neće se razmatrati. Dopuna dokumentacije kao prilog prijavi koja pristigne izvan utvrđenoga roka za podnošenje prijava, neće se razmatrati.

Mjesečni iznos državne stipendije je 1.200,00 kuna i isplaćivat će se u devet mjesečnih rata za razdoblje od listopada 2020. do lipnja 2021. Isplata stipendija započinje 15 dana nakon objave odluka iz članka 18. Pravilnika.


A.Z.
izvor: MZO
foto: Darko Ba/MojFaks


stipendijastudentiMZOSTEM stipendija


Prati nas na Instagramu!