Mojfaks.hr u Vijesti

Različiti tipovi studenata u čitaonici

Koji ste tip studenta u čitaonici? Šmeker, 'junajted kolors of knjiga' tip, 'hajd' na pauzu' tip, klasični štreber, 'prirodni fakultet' tip ili 'lako ćemo' tip? Provjerite u nastavku članka.

15. lipnja 2015 13:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Šmeker" tip



Lik koji dolazi samo da bi šmekao kolegice, a učenjem se bavi samo kad nema koga oblijetati. Primarni cilj su djevojke s prava, ekonomije, medicine, ali može da upadne i neka dobra sa drugog faksa. Aktivan je uglavnom ljeti.

"Junajted kolors of knjiga" tip



Češće su djevojke u pitanju, ali ima i muškaraca. Tip koji je okružen svim mogućim markerima, tankim flomasterima i kemijskama u boji. Knjige i skripte više djeluju obojano nego podvučeno, a za svaki pojam ili rečenicu, ovisno o važnosti, ima drugu boju. Kad ga pitaš da ti posudi jedan marker, uvijek pitaju koju ćeš boju. Iako je tebi svejedno, njemu nije. Kao školarac volio je likovni.

"Hajd\' na pauzu" tip




Osoba koju ćeš više vidjeti ispred čitaonice nego u njoj. Stalno uzima pauzu: bilo zbog cigarete, kave, hrane ili WC-a. Kad vidi nekog poznatog prilazi s čuvenim uletom: \'Hajd\' na pauzu\', a ako ga odbiješ – traži novu žrtvu. Iako je lijen prilično je komunikativan pa ćeš ga uvijek vidjeti u razgovoru s nekim. Minimum tri puta na dan ode do kafića na kavu.

"Klasični štreber
" tip




Osoba koja sa jednom jedinom namjerom dolazi u čitaonicu – da uči i nauči. Pauzu uzima samo da nešto pojede ili ode do WC-a, ne zanima ga druženje ili nešto drugo. Dolazi u čitaonicu kad prestanu predavanja i vidjet ćeš ga u njoj točno onoliko koliko traje ljetni ispitni rok jer će sve dati u tom roku. Tko još ostavlja ispite za jesen?

"Prirodni fakultet" tip




Tip studenta koji studira neki od prirodnih fakulteta. Prednjače ETF-ovci, PMF-ovci, strojari. Stol mu je pretrpan raznoraznim formulama u prastarim i oronulim žutim knjigama, bilješkama, bilježnicama na kockice i high-tech gadgetima. Stalno nešto kucka, piše – briše, nervira se, traži formulu po bilješkama i slično. Početnici nerijetko imaju uključen zvuk na kalkulatoru pa mu se dogodi da ga uslijed kontinuiranog tipkanja i BIP BIP BIP BIP BIP zvukova, Junajted kolors tip gađa svojim zelenim markerom kojih ionako ima nekoliko (u različitim nijansama).

"Lako ćemo" tip




Osoba koja dođe u posljednji tren za pripremanje ispita, jer je dotad govorio: \'Ma lako ćemo\'. Često je nervozan jer je opet počeo prekasno s učenjem i time širi negativnu energiju oko sebe. Uvijek zna koji je najlakši profesor za prolaz, kod koga može skripta, a kod koga se prepisuje u prijevodu – majstor muljanja i izvlačenja. Čak i ako odloži ispit za kasnije, uvijek mu je nedovoljno. Obožava govoriti: \'Joj da mi je samo još jedan dan.\'

L.B./izvor: Vukajlija
foto: Shutterstock, sxc.hu

Još vijesti