Mojfaks.hr u Vijesti

Revija studentskog filma – Skuhaj film!

Revija studentskog filma festival je za filmske gurmane koji uživaju u malim zalogajima filmske umjetnosti, a održat će se 13. i 14. studenog na Kampusu Borongaj i u Kinoklubu Zagreb.

22. listopada 2015 15:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Svi studenti koji su skuhali kratkometražne igrane filmove, kratkometražne dokumentarne filmove, animacije, intervjue, reklame, video spotove ili bilo kakve druge audio-vizualne poslastice pozvali smo da pošalju svoje radove.

Neovisno o tome radi li se o studentima dramskih umjetnosti ili bilo kojeg studija vezanog uz film, studentima koji se bave multimedijom ili u sklopu novinarskih studija snimaju informativne materijale, ili pak o studentima koji u slobodno vrijeme snimaju filmove i eksperimentiraju s medijima – bitno je da su skuhali film i poslali recept na našu adresu.



Otvorenje Revije

Na glazbenom desertu u Vintage Industrial Baru nastupit će bendovi Nemeček, Rens Argoa i DJ Frajman. Pobrinuli smo se da sva čula naših posjetitelja budu zadovoljena.

Žiri – 4 filmska kuhara

Žiri Revije studentskog filma sastojat će se od 4 izvrsna filmska kuhara. Oni su Daria Blažević, redateljica i članica izvršnog odbora Kinokluba Zagreb, Darko Masnec, animator i asistent na Akademiji likovnih umjetnosti, Ivan Ramljak, novinar i filmski kritičar i Hrvoje Turković, teoretičar filma i profesor na Akademiji dramske umjetnosti. S posebnim kulinarskim znanjima iz različitih područja filma, naši filmski kuhari potrudit će se skuhati odličan filmski gulaš.

...Novi projekt studentske filmske grupe UPSA-e: sudjelujte na prvoj Reviji studentskog filma...

Filmska predavanja


Osim toga što ćemo našoj publici ponuditi raznovrsne studentske filmske delicije, organizirali smo predavanja o kuhanju filmova. Prvo predavanje će održati Darko Masnec na otvaranju filmskog festivala. Drugi dan filmskog festivala Daria Blažević će reći nešto o granici između amaterskog i profesionalnog filma.

Izložba gifova


No, nismo stali samo na predavanjima. Pozvali smo i Miloša Rajkovića aka Sholima, poznatog gif majstora, da predstavi svoja digitalna remek djela u Kinoklubu Zagreb. Njegova će izložba gifova biti otvorena oba dana Revije.

Nadamo se da će naš kulinarski program namamiti sve sladokusce željne dobrih uradaka s područja audio-vizualnih postignuća.

Više info možete pronaći na
Facebook ili web stranici.

Vidimo se ubrzo!

Još vijesti