Mojfaks.hr u Vijesti

S krivotvorenom diplomom iz ekonomije godinama radio u gradskoj upravi

Policijska uprava Sisačko-moslovačka u petak je izvijestila kako je istragom utvrđeno da se 43-godišnjak na temelju krivotvorene diplome u veljači 2010. godine zaposlio u petrinjskoj gradskoj upravi.

23. veljače 2018 15:45
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sve do rujna 2017., kada mu je uručen otkaz, s falsificiranom diplomom zagrebačkog Ekonomskog fakulteta radio je na mjestu višeg stručnog referenta za nabavu, piše tportal. Protiv osumnjičenika podignuta je kaznena prijava zbog krivotvorenja dokumenata.

...Nema ga u evidenciji diplomiranih studenata: Zaposlio se s lažnom diplomom Prometnog fakulteta...


"Zbog sumnje u krivotvorenje isprave provedeno je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim muškarcem. Njega se sumnjiči da je na neutvrđeni način pribavio krivotvorenu diplomu o završenom stručnom studiju jednog zagrebačkog fakulteta, na osnovu koje je u veljači 2010. godine u petrinjskoj gradskoj upravi raspoređen na radno mjesto više stručne spreme. Na taj je način lažnu diplomu upotrijebio kao pravu, sve do kraja runa 2017. godine, kada mu je prekinut radni odnos", priopćili su iz Policijske uprave sisačko-moslavačke.

...Biser i krivotvoritelj: diplomu koprivničkog fakulteta potvrdio pečatom varaždinskog FOI-a...


Kako tportal doznaje, osumnjičenik je, sve do otkaza, s falsificiranom diplomom zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, gdje je tobože stekao višu stručnu spremu iz poslovne ekonomije, u petrinjskoj gradskoj upravi bio zaposlen na radnom mjestu višeg stručnog referenta za nabavu. Krivotvorenje diplome otkrili su u samoj petrinjskoj gradskoj upravi.

...Osječanin sam upisivao ocjene u indeks i - dobio diplomu!...


L.B./izvor: tportal
foto: Darko Ba/MojFaks

Još vijesti