V.K. u Vijesti

Godina studiranja na ovom novom studiju košta 6000 eura godišnje: Bez obzira na cifru, skoro sva su mjesta popunjena

Psihologija je već nekoliko godina jedan od najtraženijih studija u Hrvatskoj. Neki su spremni dati i preko 45 tisuća kuna za svoje mjesto, a dobra je vijest što se još stignete prijaviti za stipendije.

26. srpnja 2021 16:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nedavno je otvoren drugi krug prijava za studij psihologije na engleskom jeziku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Od ove jeseni kreće potpuno novi preddiplomski sveučilišni studij Psychology, a nakon prvog kruga predselekcijskog postupka ostalo je još samo nekoliko slobodnih mjesta, stoga su prijave za mjesta uz plaćanje pune školarine otvorene do 25. kolovoza ove godine.


>>>I na ovom Sveučilištu od jeseni jedan od NAJTRAŽENIJIH studija u zemlji: Ipak, za studij u ovome gradu morat ćete izdvojiti pozamašnu svoticu...<<<


Godišnja puna školarina iznosi 6000 eura, a upisna kvota za studente koji plaćaju punu školarinu su 34 mjesta.  "Studij pruža znanja i vještine provođenja psihologijskih istraživanja i temeljna znanja iz znanstvenih disciplina srodnih psihologiji te omogućava orijentaciju studenata unutar različitih psihologijskih disciplina i glavnih teorijskih pristupa. Koncept studija u potpunosti je usklađen sa zahtjevima Europskog kvalifikacijskog standarda za psihologe 'EuroPsy' koju je izradila EFPA (Europska federacija psihologijskih udruženja/European Federation of Psychologists’ Associations)", stoji u propćenju Odsjeka za psihologiju.


Kako navode, nastava će se izvoditi u potpunosti na engleskom jeziku, traje tri godine te student završavanjem studija stječu 180 ECTS bodova te zvanje prvostupnika psihologije.

Uz to, osigurana su i dodatna dva mjesta uz punu stipendiju školarine kroz sve tri godine studija uz uvjet redovitog studiranja. Glavni kriteriji za upis na dva stipendirana mjesta su hrvatsko državljanstvo, završetak srednjoškolskog obrazovanja u RH, slabiji socioekonomski status te izvrsnost u dosadašnjem obrazovanju. Prijave za dva stipendirana mjesta također su otvorene do 25. kolovoza 2021. godine.


>>>Ovo su najpopularniji fakulteti tik pred maturu: Na top studiju čak se 8 maturanata bori za 1 upisno mjesto<<<


Nastava će se odvijati na Filozofskom fakultetu u Splitu te u znanstvenim jedinicama pojedinih sastavnica Sveučilišta u Splitu poput Medicinskog fakulteta. U izvedbi programa će sudjelovati i nastavnici s međunarodnih institucija poput Yale University, Santa Fe Institute, Northeastern University iz SAD-a i Université de Poitiers iz Francuske.


Detaljnije informacije o studijskom programu, prijavama i selekcijskom postupku dostupne su OVDJE.

Još vijesti