Mojfaks.hr u Vijesti

Sport, priroda i društvo: svi žele volontirati na Kampusijadi!

Najveće studentsko sportsko natjecanje, popularna Kampusijada, ove godine održat će se 12. svibnja 2016.

24. ožujka 2016 14:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Opremljena novim disciplinama koje spajaju velike sportaše, ali i one koji imaju dvije \'lijeve\' noge, ove godine će Kampusijada u suradnji sa sponzorima dodijeliti i zanimljive nagrade koje bi svaki student poželio.

S obzirom na povećanje ponude Kampusijade u sportskom dijelu, kao i u dodatnom sadržaju, organizacijski odbor poziva sve zainteresirane studente da se prijave na volontiranje putem online prijava. Volonteri su snaga i okosnica svake Kampusijade, te svojom komunikacijom i vedrim duhom pomažu u odvijanju ove velike studentske i sportske manifestacije. Prošlogodišnja Kampusijada izvedena je uz pomoć 55 volontera, što je bilo vidljivo u poboljšanju kvalitete i zadovoljstva manifestacijom.

Organizacijski odbor Kampusijade i ove godine svim volonterima će osigurati ručak, službene majice Kampusijade i upis odrađenih volonterskih sati u Volontersku knjižicu. Dužnosti volontera su različite i ovise o osobnim preferencijama svakoga volontera: pomaganje u organizaciji sporta, koordinacija info pultom i zapisivač rezultata samo su neke od funkcija koje će se dodijeliti prijavljenim volonterima.

Prijave za volontere zaprimaju se do 10. travnja. Za sve dodatne informacije ohrabruje se studente da pošalju upite na e-mail adresu: kampusijada.volonteri@gmail.com.



O KAMPUSIJADI


Kampusijada je projekt pokrenut 2009. godine na Znanstveno učilišnom kampusu Borongaj. Prvu Kampusijadu organizirao je Studentski centar u Zagrebu u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskim studijima, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom te Fakultetom prometnih znanosti.

Ova manifestacija realizirana je kao tjedan kampusa, te se kao takva održala od 16. do 23. svibnja. 16. svibnja održana je akcija čišćenja kampusa u kojoj su sudjelovali zaposlenici triju fakulteta, kampusa i restorana Borongaj, kao i studenti. Sljedeći dan su počeli događaji u organizaciji studenata: buvljaci, tribine, kulturni i sportski događaji.

Posljednjeg dana Kampusijade bili su promovirani fakulteti na Kampusu, a održao se i glazbeni program na kojemu su izvođači bili studenti i profesori. Kampusijada 2010. godine održala se također na ZUK Borongaju, gdje su se ekipe opet istaknule u sportskim natjecanjima, a najboljim studentima su simbolično podijeljeni nagradni paketi u obliku vojne hrane.

S obzirom kako se s vremenom studentski život u kampusu vratio u kolotečinu, studentski zborovi tri fakulteta (ERF, FPZ, Hrvatski studiji) odlučili su u svibnju 2014. godine pokrenuti događaj koji je dokazao kako su studenti zainteresirani provesti barem jedan dan na otvorenom prostoru bez interneta i mobitela.

Kampusijada 2015. godine održala se također u svibnju, te je udvostručila broj prijavljenih volontera, natjecatelja, ali i posjetitelja.

Još vijesti