Mojfaks.hr u Vijesti

Širenje osječkog Sveučilišta: Na Kampus seli sedam fakulteta, a i pokreće se još studijskih programa

Sa željom da Osijek postane središte akademskog života, pod palicom rektora Željka Turkalja, donesena je odluka da se čak sedam fakulteta preseli na novi Kampus.

6. veljače 2017 10:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

No, to nije kraj pozitivnih vijesti za osječko Sveučilište jer pokrenut će se i pet novih studijskih programa. Senat je donio odluku o dodjeli na korištenje prostora i lokacija u sveučilišnom Kampusu, a kako piše portal osijek031, radi se o pravnom, poljoprivrednom, prehrambeno-tehnološkom, ekonomskom fakultetu, Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Odjelu za kulturologiju i Umjetničkoj akademiji.

"Ova je odluka donesena sukladno planu da Sveučilišni kampus preraste u pravo središte akademskog života u Osijeku. Svim navedenim sastavnicama Sveučilište je zemljišta za gradnju budućih novih objekata te osiguravanja još kvalitetnijih prostora za izvedbu nastave i znanstvenoistraživačkih projekata, dodijelilo na korištenje bez naknade, rekao je rektor Turkalj za osijek031.


Izvor: unios

K tome, Senat je na sjednici u utorak donio još jednu odluku, a ona se odnosi na pokretanje novih studija na Sveučilištu. Radi se o pet novih studija, odnosno o dva preddiplomska i tri diplomska studija. Tako će se pokrenuti preddiplomski studij Prehrambena tehnologija i nutricionizam na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu te Matematika i računarstvo za Odjelu za matematiku.

Tri diplomska studija pokreću se na Umjetničkoj akademiji, a oni su: Kostimografija, Scenografija, Oblikovanje i tehnologija lutke. Navedene diplomske studije moći će se upisati kao jednopredmetne ili dvopredmetne.

Više o ovoj temi možete pročitati na linku.

Ivana Petrić
foto: SkyscraperCity/Forum.hr

Još vijesti