Vodič za brucoše

Jeftinije po Europi nego unutar Hrvatske! Noćnim vlakom do Bratislave, Beča ili Graza za 30 eura: Provjerite ljetni vozni red

MojFaks | Vijesti, 25.03.2021., Autor: Lidija B.Jeftinije do europskih gradova nego unutar zemlje...
Foto: Pond Thananat via Shutterstock

Iz Hrvatske turističke zajednice javljaju da se 'uvodi noćni turistički vlak koji će Bratislavu, Beč i Graz povezivati sa Splitom'.

Prošle godine slična je linija uspostavljena na relaciji od Praga preko Budimpešte za Split i Rijeku, u popularnu cijenu karte od 22 eura, uz besplatnu kavu i doručak. Karta od Beča do Splita ipak će biti nešto skuplja (29,90 eura), no još uvijek jeftinija od cijene vozne karte vlakom od Splita do Osijeka – 454 kune za 1. razred i 308 kuna za kartu 2. razreda.


>>>Putovanje vlakom do PRAGA za samo 166 kuna uz gratis kavu i doručak?! Da, moguće je! A tek kad vidite kako izgleda vlak<<<


Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u suradnji sa Slovačkom željeznicom (ZSSK) u ljetnoj sezoni 2021. godine uvode novu liniju noćnog vlaka na relaciji Bratislava – Beč – Graz – Split, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić.


Prvi noćni vlak EuroNight s prometovanjem bi trebao započeti 18. lipnja, a planira se da će na istoj relaciji prometovati dvaput tjedno i to sve do sredine rujna 2021. Cijena karte od Beča do Splita, koja se već sada može kupiti, iznosi 29,90 eura za sjedeća mjesta, odnosno 69,90 za spavaća mjesta.


"Veseli nas činjenica da su Austrijske željeznice povezale Beč sa Splitom, što austrijskim gostima omogućava putovanje uz poštivanje načela održivog razvoja i klimatskih promjena, izuzetno značajnih tema na austrijskom tržištu", izjavio je Tončinić, uz napomenu kako na spomenutoj liniji postoji mogućnost transporta vlastitog auta ili motora.


I to nije sve: organizator putovanja ÖBB Rail Tours nudi pakete koji uključuju povratnu kartu za vlak između Beča i Splita te jednotjedni boravak u apartmanu u centru Splita po početnoj cijeni od 331 eura.


Vozni red


EN1253: Bratislava 15.51 – Beč 18.01 – Graz 21.01 – Split 9.50
(utorak / srijeda i petak / subota, traje od 18.6. Do 10.9.)


EN1252: Split 16.48 – Graz 5.29 – Beč 8.58 – Bratislava 10.49
(Srijeda / četvrtak i subota / nedjelja navečer, traje od 19. lipnja do 11. rujna)


izvor: tris.com.hr


EuroNightvlakželjezniceturistička sezonaljetoBranimir Tončinić