Mojfaks.hr u Vijesti

Od ljubavi prema filozofiji do blokade: Prvi Studentski sabor zasjedat će na parkiralištu Hrvatskih studija

Prošli akademski tjedan prošao je u tuzi za brojne studente Hrvatskih studija jer su se upisne kvote za studij filozofije svele na ništicu, a naposljetku, on će biti i ugašen. Članovi udruženja studenata 'Studenti govore' o ovoj temi ne mogu šutjeti pa su organizirali sazivanje Studentskog sabora.

17. ožujka 2017 12:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U ponedjeljak će studenti Hrvatskih studija po prvi puta održati Studentski sabor na parkiralištu iza glavne zgrade fakulteta, a cilj je da se studenti okupe u što većem broju kako bi raspravili trenutnu situaciju. Zasjedanje počinje u 10:45 sati, a ono što studenti traže jest podrška u blokadi nastave.

U slučaju izglasavanja blokade, kažu da kreću odmah u akciju, no napominju da oni ne polažu pravo na Studentski sabor jer pozivaju sve zainteresirane da se priključe raspravi, donošenju i izvršavanju donesenih odluka.

...Smanjuju se upisne kvote: Gasi li se studij filozofije na Hrvatskim studijima?...


"Očekujemo da će nas osim naših kolega, podržati kolege i s drugih fakulteta jer su svi svjesni kako Sveučilište u Zagrebu provodi institucionalno nasilje. Zahtjevi su: ostavka uprave na čelu s pročelnikom Grčevićem te poništavanje odluke o nula upisnih kvota za filozofiju", rekli su nam iz udruženja studenata HS-a "Studenti govore".


Izvor: Facebook@Studenti govore

Svi zainteresirani mogu doći u ponedjeljak na Borongaj pa podržati svoje kolege u borbi za pravu i bolje obrazovanje, a budući da su to zamislili kao festival ljubavi prema filozofiji i znanosti, oni koji znaju svirati bi trebali ponijeti svoje instrumente.

Više o ovom događaju pogledajte na linku.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Studenti govore

Još vijesti