Vodič za brucoše

Službeno je: Od srijede se UKIDAJU PROPUSNICE!

MojFaks | Vijesti, 29.12.2020., Autor: Anja Z.Foto: By TPCX / Shutterstock

U posljednjem paketu mjera ponovno su uvedene propusnice koje su od 23. prosinca do 8. siječnja bile potrebne za napuštanje jedne županije s ciljem odlaska u drugu. Nakon današnjeg potresa, propusnice se ukidaju.

Nakon jučerašnjeg danas je uslijedio još jedan, znatno jači potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske, a bio je jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba. Kako bi se olakšao protok pomoći, i ljudi mogli nesmetano putovati odlučeno je da se danas propusnice ukidaju. 


...Slijedi li masovna seoba studenata u utorak? 95% njih želi kući za Božić, ali NEĆE SMJETI natrag u mjesto studiranja...


...Studenti 'fiktivno' rezerviraju apartmane da bi otišli kućama za blagdane: 'Gadi mi se što nas Stožer tjera na takve poteze...'...


Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u utorak da su ukinute propusnice za Sisačko-moslavačku županiju, te za cijelu Hrvatsku, koje su bile uvedene kao epidemiološka mjera zbog epidemije koronavirusa.

"Sad smo se dogovorili, ukinut ćemo propusnice da se u ovoj situaciji ne stvaraju administrativne prepreke. Za cijelu Hrvatsku. Od sutra. Sad je najbitnije da budemo odgovorni", rekao je Plenković danas iz Petrinje koju je pogodio razoran potres.

Vlada i Ministarstvo unutarnjih poslova objavili su na Twitteru da policija ukida kontrolne punktove među županijama i da je sustav ePropusnice suspendiran.

Građane podsjećaju na pridržavanje epidemioloških mjera, kao i da pripaze na brzinu vožnje.


studentipropusniceukidanjepotresPetrinjaSisakZagreb


Prati nas na Instagramu!