L.B. u Vijesti

Šokirani dvadesetogodišnji student: 'Djeda i baku još nisu cijepili, a mene su zvali da već sutra dođem…'

Iako se relativno rano prijavio, svejedno ga je iznenadio poziv iz Ministarstva zdravstva da dođe na cijepljenje na zagrebački Velesajam. Kako kaže, njegovi djed i baka još nisu došli na red, a on se, kao dvadesetogodišnjak, već ima priliku cijepiti.

13. travnja 2021 13:16
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

"Prilično sam se iznenadio kad sam maloprije dobio mail iz Ministarstva zdravstva u kojem me pozivaju da dođem sutra na cijepljenje. Naravno da sam se šokirao jer ni moji roditelji još nisu dobili poziv za cijepljenje, a ja jesam. Prvo sam pomislio da je neka greška", ispričao je dvadesetogodišnji zagrebački student kojemu je danas mailom ponuđeno cjepivo protiv COVID-a AstraZenece za Slobodnu Dalmaciju.


 "Dosta sam se rano prijavio na platformu cijepi se, ali smatram da nije normalno da sam pozvan prije svojih roditelja. Njih nitko nije pitao jesu li za AstraZenecu ili nisu. Isto tako, djed ni baka nisu još cijepljeni, oni su prijavljeni u Dubrovniku", veli mladić.


>>>Stariji na moru, mladi u lavoru? Studenti neće biti cijepljeni do ljeta pa neće moći putovati: 'Uvođenje COVID-putovnica nije fer!'<<<


Na pitanje zašto pozivaju zdrave dvadesetogodišnjake, dok istovremeno nisu cijepili njihove roditelje, bake i djedove, kao ni kronične bolesnike, koji su se uredno prijavili, iz Ministarstva zdravstva odgovaraju kako mlade pozivaju jer stariji odbijaju AstraZenecu.


Martina Lukačević iz Ministarstva zdravstva napominje kako pacijentima s kroničnim bolestima prednost daje liječnik obiteljske medicine, a prednost po dobi dodjeljuje sama platforma  cijepise.zdravlje.hr.


>>>Krenulo masovno cijepljenje studenata medicine – otkrivaju nam koje su nuspojave najčešće osjećali!<<<


"Redni broj koji se nalazi ispred prijave za cijepljenje u sustavu cijepise.zdravlje.hr ne predstavlja listu čekanja na osnovu koje građani dobivaju termin na cijepljenje. Riječ je o jedinstvenom identifikatoru prijave koja služi za registraciju broja ukupno prijavljenih zainteresiranih građana u samoj platformi. Primjer takve prakse je prijava preko redomata u bolnici", ističe i ponavlja kako pozive prema mlađima i onima bez kroničnih bolesti upućuju isključivo u slučaju odustajanja onih iz prioritetnih skupina kako bi se u potpunosti popunio kapacitet masovnog punkta na Velesajmu.


izvor: Slobodna Dalmacija

Još vijesti