Mojfaks.hr u Vijesti

Ljubav je na selu, ali i prilika da diplomirate! Od jeseni u Rijeci kreće novi studij za sve ljubitelje turizma i poljoprivrede

Novi studijski program koji će se izvoditi na Veleučilištu u Rijeci predstavili su dekan i zamjenik župana, a riječ je o studiju održivog agroturizma.

5. srpnja 2018 18:08
Ljubav je na selu, ali i prilika da diplomirate! Od jeseni u Rijeci kreće novi studij za sve ljubitelje turizma i poljoprivrede

Ljubav je na selu, ali i prilika da diplomirate! Od jeseni u Rijeci kreće novi studij za sve ljubitelje turizma i poljoprivrede Foto: MojFaks

Zamjenik župana Prigorsko-goranske županije, Petar Mamula, dekan Veleučilišta u Rijeci Saša Hirnig te ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, Dalibor Šoštarić, predstavili su novi studijski program "Održivi agroturizam". On će se od jeseni provoditi Veleučilište u Rijeci u suradnji s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ, piše Riječanin.rtl.hr.

Izvor: veleri.hr

"U pripremi tog trogodišnjeg preddiplomskog studijskog programa Županija je od početka davala podršku jer je riječ o studiju koji povezuje s jedne strane nedovoljno razvijeni ruralni kraj s jakim turizmom PGŽ", naglasio je zamjenik Mamula."


...Bez vadičepa nema diplome: Otvoren vinski studij za sve ljubitelje dobre kapljice...


Dodao je kako očekuje da će i država svojim mjerama, pa i u okviru novog "brdsko-planinskog" zakona pomoći da se po završetku studija olakša primjena novostečenih znanja u stvaranju novih, ali razvoju postojećih obiteljskih gospodarstava. Posebno važnim naglasio je i partnersku ulogu Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj preko kojeg će se odvijati praktični dio nastave, piše Riječanin.rtl.hr. Dekan Veleučilišta rekao je da su ta visokoškolska ustanova već niz godina uspješno provodi studijski program "Mediteranske poljoprivrede i vinarstva" u Poreču polaznici kojeg su bili i mnogi danas uspješni istarski vinari i maslinari.

Izvor: Instagram@veleucilisteurijeci

Program "Održivog agroturizma" ciljano je kreiran na osnovu iskustava vlasnika agroturističkih gospodarstava ne samo Istre i PGŽ-a već i susjednih Italije i Slovenije. Nakon završetka studija polaznici stječu naziv stručni prvostupnik - inženjer održivog agroturizma.

Ivana Petrić
izvor: Riječanin.rtl.hr
foto: Pixabay

Još vijesti