V.K. u Vijesti

Srbija zavijena u crno: U stravičnoj nesreći poginulo dvoje zaljubljenih studenata, njihov prijatelj i pas

Tužne vijesti dolaze iz susjedstva: cijelo se Valjevo oprašta od troje mladih i perspektivnih duša...

29. prosinca 2021 14:32
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Teška prometna nesreća dogodila se jučer u Valjevu i zavila stanovnike ovog grada u zapadnoj Srbiji u crno.


"Peugeot 307 koji je vozio N. A. (20) iz Osečine kretao se putem iz pravca Šapca prema Valjevu i na pravom dijelu puta, izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao u drug traku u suprotnom smjeru, kojom se u tom trenutku kretao kamion“, piše Telegraf.rs.


Vozač, njegova suvozačica, ujedno i djevojka I.M. (20) te još jedna osoba poginuli su nakon sudara s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera. U automobilu u kojem su poginuli mladi, na suvozačkom mjestu, u krilu djevojke bio je i pas, koji također nije preživio prometnu nesreću.


Student Tehničkog fakulteta, sportaš, zdrav, nasmijan...


Telegraf.rs piše kako vozač kamiona nije bio pod utjecajem alkohola te da se prijatelji poginulog para opraštaju s njima na društvenim mrežama. "Odlaziš na bolje mjesto", stoji u jednoj od mnogobrojnih oproštajnih poruka poginulom vozaču. Kako pišu tamošnji mediji, vozač Peugeota bio je student Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, trenirao je košarku u valjevskom "Studentu", a nastupao je i za košarkaški klub "Osečina", klub iz svog rodnog mjesta.


>>>Smrt studentice mogla se izbjeći na ovaj način? Pitali smo Grad, MUP i prometnog stručnjaka – ovo treba napraviti kraj SVAKOG doma u Zagrebu<<<


"Izuzetan mladić o kome svi koji su ga poznavali i u Osečini i u Valjevu imaju samo riječi hvale. Sportaš, zdrav, uvijek nasmijan i prema svima izuzetno blagonaklon. Vožnju je položio kada je postao punoljetan i često je bio za volanom, jer je putovao na relaciji Novi Sad - Valjevo, u kojem ima stan, pa onda u roditeljski dom u Osečini. Nikada nijedan problem u vožnji ili prekršaj, čak štoviše, bio je odličan, siguran i vješt vozač, tako da je teško i povjerovati da je nastradao na dijelu puta koji mu je bio tako poznat i kojim je često išao", pričaju njegovi potreseni prijatelji iz Valjeva i Osečine.


>>>'Nakon obrane rada pitala sam te – i što sada kolegice? Zvijezde su limit, odgovorila si mi': Profesorica se dirljivom porukom oprostila se od svoje stradale studentice <<<


Srednjoškolska ljubav


Njegova djevojka još od srednjoškolskih dana, 20-godišnja I.M. također je bila studentica u Novom Sadu, a kako Telegraf doznaje, studirala je na Pravnom fakultetu i bavila se profesionalnim šminkanjem. Uz njih, Valjevo je izgubilo i njihovog, godinu dana starijeg prijatelja O.P. (21) koji je bio perspektivan sportaš, jedan od najboljih igrača valjevskog rukometnog kluba "Metalac".


U dva dana, sedmero stradalih na cestama


Nekoliko dana ranije, u nedelju navečer poginulo je još četvoro mladih, od kojih je najstariji imao 23 godine. Četiri obitelji iz sela Lukare kod Novog Pazara zavijene su u crno. U direktnom sudaru poginuli su Amel Ibrahimović (21), Amar Ujkanović (21), Senad Đerlek (22) i Mithat Hamidović (23). Dvije osobe iz drugog automobila su bile ozlijeđene.


"Bili su kao četiri jabuke. Na kraju su i otišli zajedno, tuga je neopisiva", pričali su mještani o četvorici poginulih prijatelja za Blic.rs


izvor: telegraf.rs

Još vijesti