Mojfaks.hr u Vijesti

Stala u Egejsko more zahvaljujući kolegama: fotografija studentice postala viralna

Ova fotografija apsolventice Gabrielle Broere sa Sveučilišta u Montani pogledana je preko milijun puta i s dobrim razlogom. Gabrielle stoji u Egejskom moru uz pomoć svojih kolega studenata.

23. veljače 2015 14:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Broere je u prvoj godini života dijagonosticirana cerebralna paraliza, neurološki poremećaj koji uzrokuje poteškoće u fizičkom razvoju. Uz pomoć štaka može se kretati na kraćim relacijama, ali kako prenosi "Montana Kaimin", često se uokolo kreće uz pomoć invalidskih kolica.

Iako joj njena bolest uzrokuje mnoge poteškoće, to ju nije spriječilo da iskusi najvažnije stvari u životu – kao što je studiranje u inozemstvu, točnije Grčkoj.



"Nisam bila sigurna u to kako će ljudi reagirati na mene, koliko će mi biti spremni pomoći i hoću li zaostati za drugima", ispričala je za "Montana Kaimin". Broere je prethodno bila u Peruu na 10-dnevnom putovanju, a znala je koliko je teško osobi s invaliditetom posjetiti povijesna mjesta.

Kad je posjetila Egejsko more, nije mogla kolica gurati kroz pijesak, a bez cipela i proteza njene noge nisu mogle nositi težinu njenog tijela. Stoga su je njeni prijatelji odlučili dići i nositi je po plaži kako bi i ona iskusila more. Jedan od prijatelja uhvatio je spomenutu viralnu fotograiju.


Broere je iskustvo opisala kao "nadrealno" uz objašnjenje da je bila apsolutno oduševljena i zapanjena mjestom i svime što se događalo.

Unatoč svojoj dijagnozi, Broere ne planira prestati putovati i nada se da će još i bolje iskusiti Europu: "Teško je kretati se, ali ja to mogu. Dosad sam prošla mnogo toga i nastavit ću tako do kraja svog života. Ne mogu dozvoliti da me nešto sputava. Voljela bih posjetiti Francusku i Italiju sljedeći put."

L.B./izvor: Montana Kaimin
foto: Facebook@Gabrielle Renee Broere

Još vijesti