Mojfaks.hr u Vijesti

Što izbjegavati na spojevima dok ste na faksu?

Mnogi odlaze na fakultet kako bi stekli znanja i doista studirali, no još ih više odlazi kako bi se odmaknuli od roditelja i zabavljali. Lude studentske zabave naširoko su poznate, a ljubovanje jedan od sastavnih dijelova istih. Budući se radi o vrlo intenzivnom razdoblju, razdoblju za kojim jedni kasnije žale, a drugi pak žale za onim što su tada učinili, saznajte što svakako ne biste trebali činiti kako ne biste dospjeli u skupinu ovih drugih.

19. travnja 2012 13:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

1. Ići na spoj s krugom prijatelja

Možda se sjećate \'Beverly Hillsa, 9021\', serije u kojoj je grupica prijatelja stalno šarala jedno s drugim. Ovako napisano to zvuči pomalo bolesno, ali doista – Brandon, Dylan, Brenda, Steve, David, Kelly... više nisi znao tko je s kim. Možda je ovo dobar scenarij za seriju, ali svakako nije za svakodnevni studnetski život. Prijatelji s povlasticama postoje, ali takvo miješanje doista je pretjerano. Za spojeve svakako potražite nekoga izvan kruga ljudi s kojima stalno visite.

2. \'Bio/la sam s dvije/dvojicom...\'

Eksperimentiranje je također za mnoge studente sastavni dio studiranja, a pri tome ne mislimo samo na eksperimentiranje u kemijskim laboratorijima već po studentskim sobama. Ipak, manjina eksperimentira, a većina laže. Više niste tinejdžeri i laži takve vrste neće vam se tolerirati kada vas jednom otkriju.

>> Što studentice dulje studiraju, to rjeđe koriste kondome




3. Predati se prebrzo

Ljubav jest lijepa, ali ako se obvežete na vječnu ljubav još dok ste brucoš, što vam na kraju ostane?  Naime, na fakultetu ćete upoznati hrpu novih ljudi, novih djevojaka i momaka i ako ste odmah obilježeni kao zauzeti, zatvarate si mnogo opcija.

4. Ići na spoj s bivšim/om svog/je prijatelja/ice

Mnoge veze ne traju (pre)dugo, dok su mnoga prijateljstva za cijeli život. Iako je vaš/a prijatelj/ica raskinuo/la s curom/dečkom to ne znači da vi odmah trebate uskočiti. Iako će se možda praviti da mu/joj ne smeta i iako su sada bivši, ipak takvo što nije ni najmanje lijepo i poljuljat će prijateljski odnos.



5. Biti stalno urokan

Mnogi toliko uživaju studentsku slobodu da su stalno pod utjecajem alkohola i tko zna čega sve ne. Osim što ovime štetite zdravlju i sigurno padate godinu, postat ćete užasno antipatični i neprihvatljivi suprotnom spolu.

6. Prepustiti se neredu

Mnogi kao studenti počinju njegovati nazovimo-to-tako hispterski look – o odjeći nećemo pričati, ali treba istaknuti neobrijano lice i kosu upitne čistoće. Ne zaboravite na higijenu iako sada nema mame da vas stalno na to podsjeća jer nikada ne znate kada bi ona vaša maštarija iz knjižnice mogla postati stvarnost!

7. Bojati se rizika

Vjerojatno ne želite nakon deset godina stati i razmisliti: \'Što bi bilo da sam prišao/la onoj/om tipu/curi...\'  Ovo je pomalo jadno i tada je kasno za bilo što, ali zato danas nije. Studenti ste i trebate poduzimati rizik. Ako i dobijete odbijenicu, ne treba vas biti sramota jer – sutra je novi dan!

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com


Pročitaj još...
Studentica tuži fakultet jer joj cimerica uživa u previše seksa

Još vijesti