Vodič za brucoše

Što sve možeš kupiti za iznos školarine na državnom fakultetu?

MojFaks | Vijesti, 05.02.2016.Što sve možeš kupiti za iznos školarine na državnom fakultetu?

Neredovito ispunjavanje studentskih obveza ima svoju cijenu. Ta cijena na Sveučilištu u Zagrebu iznosi od 120 do 160 kuna po ECTS-u. Stoga smo istražili što sve možete kupiti za iznos pune školarine koja iznosi od 7200 do 9600 kuna.

Odlučili smo uzeti prosjek tih iznosa (8400 kuna) kojeg inače plaćaju propaliteti na biotehničkim, tehničkim i prirodoslovnim fakultetima i pokazati vam na što ste sve mogli spiskati te novce, da ste odlučili umjesto studiranja raditi nešto drugo (da ne napišem korisnije).

420 pakiranja kave


foto: Pixabay.com

Svima nama je u životu potrebna kava. Ujutro, poslijepodne, bilo kada – bitno je da je kava. Očuvanje narodnih običaja višesatnog ispijanja kave ovisi o budžetu. Ipak, svoju školarinu možeš spiskati na 1050 kava s frendovima u birtiji gdje kava košta osam kuna ili, ako si dovoljno radno sposoban, otići do dućana i kupiti 420 pakiranja kave. Čisto da ti ne nedostaje kad ti dođu gosti.

336 porcija ćevapa


foto: commons.wikimedia.org

Iako peglaš iksicu češće nego prosječna šopingholičarka svoj Mastercard, za neke stvari je ipak potrebno osjetiti miris love. Ako ti se ne da cmizdriti satima u menzi da bi dobio polupohani odrezak, budi čovjek i otiđi u najbližu pečenjaru po ćevape. Imaš para, možeš naručiti ravno 336 velikih porcija ovog znamenitog jela i propisno omastiti svoje brkove, ako ih imaš.

20 video-igrica


foto: mcmbuzz.com

Uspio si nekim čudom popušiti godinu na faksu i sada utjehu tražiš u bijegu od stvarnosti i pikanju po igricama? Samo da znaš, za lovu koju ćeš potrošiti na školarine možeš kupiti otprilike 20 video-igara s kojima ćeš moći zaboraviti da si ikad išao na faks. I da imaš život, naravno.

Dvije akademske godine života u domu


foto: arhiva

Indeks ti je prazan, a s njime i želja da i ove godine upadneš u dom. Ipak i oni imaju neke kriterije pa ne žele puštati propalitete poput tebe da za 400 kuna mjesečno žive kao bubrezi u loju. S lovom koju ćeš iskeširati u referadi mogao si to činiti pune dvije akademske godine.

Elitno uređenje sobe


foto: screenshot/YouTube.com

Sudbina nije htjela da iz roditeljskog doma kreneš u bijeli svijet, a nije htjela ni da prođeš drugu godinu faksa. Roditelji te ionako pile da konačno središ sobu. Za 8400 kuna možeš kupiti pristojan namještaj te konačno ofarbati zidove i skinuti postere Spice Girlsica na kojima su zalijepljeni desetak godina stari ostaci kečapa, ljepila za papir i tjelesnih tekućina. A vrijeme je i da Petar Krpan siđe s tih vrata i konačno nestane iz sobe.

Auto-škola i vozački ispit


foto: Facebook@Autoškola Sport

Ako već ne želiš završiti faks, bilo bi dobro da barem nešto naučiš. Vozački ispiti koštaju od šest do deset tisuća kuna (ovisi gdje živiš), a ako ti iznos tvoje školarine nije dovoljan, uvijek možeš za dvjestotinjak dolara naručiti lažnu vozačku dozvolu, za sebe i užu rodbinu.

Dvije godine kupovanja poklona za curu/dečka


foto: Pixabay.com

Voliš ju/ga više od svega i zbog nje/njega ni fakultet ne možeš završiti? Divno je to, jer za iznos svoje školarine možeš vlasniku/ci svoga srca kupiti desetak malih i praktičnih poklona u svakoj prilici (rođendan, imendan, Božić, Uskrs, rođendan njenog psa ili njegove majke). Ako nisi previše rastrošan/na trebat će ti dvije godine da potrošiš svu lovu. Ako ćeš uopće imati curu/dečka toliko dugo.

Obnavljanje garderobe u velikom stilu


foto: Pixabay.com

Ako već ne želiš učiti, izgledaj kao akademski građanin. Košulje se mogu pronaći za 500 kuna, a po istoj cijeni i studentice mogu izgledati kao dame. Zaista bi bilo čudno da na faks dolaziš u hipstersko-klošarskim kombinacijama ili sa zaflekanom majicom s logotipom seoske zadruge iz Donjih Andrijevaca.
Foto: Shopping Izvor: andysellsswfla.com

Brisanje minusa na računu (tvojih roditelja)


foto: Pixabay.com

Roditelji financiraju cijelo tvoje obrazovanje i red je da im uzvratiš uslugu. Umjesto da spiskaš lovu na školarinu, uplati novac na njihov račun u banci i izvuci ih iz „nedozvoljenog minusa“ nastalog, između ostalog, i financiranjem tvog školovanja kojeg nikako da završiš.

Ulaganje u nesigurnu budućnost


foto: Pixabay.com

Iako nam BDP raste zadnja dva kvartala, budućnost ti je neizvjesna. Umjesto da platiš za svoju glupost, uplati za svoju budućnost. Otvori štedni račun u banci kako bi imao dobar početak života nakon faksa.

Milan Dalmacija
Foto: Pixabay


školarinaplaćanjenovac


Prati nas na Instagramu!