Mojfaks.hr u Vijesti

Strankinje su uvijek vruća roba: Kako su studenti 'galebarili' 70-ih godina

Sve postaje ljepše i simpatičnije s vremenom. Kako onda objasniti da današnje galebove ne podnosimo, a na spomen nekadašnjih nam bude toplo oko srca?

4. kolovoza 2015 15:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U davna vremena bi se pokazalo malo kože na plaži tako da se zavrnu nogavice na hlačama, a kako su galebovi galebarili u sedamdesetima saznajte u izjavama tadašnjih studenata iz jednog starog priloga pod imenom "Ljetni bilans primorskih Donžuana" (ili ako vam je mama Čehinja - pokušajte pronaći očeve inicijale u ovim citatima).

Pročitajte najbolje bisere proizašle iz suradnje Index.hr-a i YugoPapira...

R. L., student iz Ljubljane:

"Svake godine odlazim na ljetovanje u drugi grad. Dosadno je dolaziti uvijek u isto mjesto. Isti ljudi, iste ljubavnice...

Najljepše mi je bilo u Dubrovniku.

Samo, tu ima dosta naših koji "mute", a Dubrovčani su najveći "galebovi" za osvajanje strankinja.

Ja se želim zabavljati i nije mi važno tko plaća. Naravno, bolje je da plati ljubavnica, ali i one nisu mnogo darežljive. Rijetki su oni naši momci koji strankinje hrane."

S. M, student iz Umaga:

"Ovdje sam se zaposlio u jednom turističkom objektu. Naravno, nakon posla glavna "fora" su mi žene. Za mjesec dana promijenio sam dvije ljubavnice - po jednu iz svake "ture".

Znate, turisti dolaze svakih petnaestak dana, ali ima i izuzetaka. Jedna, Marija iz Italije, htjela je da idem živjeti u Napulj, a ja za sve Marije na svijetu ne bih napustio moj rodni Umag.

Druga je bila Čehinja, iz Ostrave. Ona je htjela da dođe živjeti u Jugoslaviju. Začudo, obje djevojke govorile su da me vole!

Talijanka je trošila pare za naš provod, a kod Čehinje je bilo obratno; na kraju sam ipak dobro prošao. Naravno, ni na kraj pameti mi ne dolazi da oženim neku od njih."



N. M, student iz Opatije:


"Nema nigde drugdje lijepe "Abazie"! To je bio i ostaje najljepši gradić na svijetu. Gdje se najviše voli, ako ne u Opatiji! Gdje se ljepše spava nego u Opatiji!

Došao sam ovamo da nešto zaradim, ali od strankinja, a ne teškog posla. Govorim četiri strana jezika, a to mnogo znači kod "ufiranja".

Ovdje dolaze fine "mačke" i već sam nešto zaradio. Jedna me hranila čitavih mjesec dana. Ali, kakva hrana! Svaki dan najkvalitetnije ribe i meso!"

Š. K, učenik iz Raba:

"Imam osamnaest godina i već dvije godine flertujem sa strankinjama. Domaće djevojke su ljubomorne, ali i one su počele voditi ljubav sa strancima, pogotovo s Talijanima.

Ugledao sam se na starije s našeg otoka, koje sam kao "klinac" često promatrao kako vode ljubav na plažama i u šumi.

Moja ljubav je iz Engleske. Engleskinje su čudne i teško ih je razumjeti u ljubavi i seksu.

Željan sam avanture, i to je sve. Od maja do oktobra imat ću dosta strankinja i vjerujem da ću prikupiti iskustva za naše djevojke."

Ostatak ispovijesti ovih Donžuana pročitajte ovdje.

F.O./izvor: Index.hr
foto: YugoPapir, Freeimages

Još vijesti