Mojfaks.hr u Vijesti

Student 30 dana jeo kukce

Unatoč svim ludim dijetama kojima nas svakodnevno bombardiraju, ova je definitivno u top 5 najluđih. Američki student 30 dana jeo je samo kukce. Tijekom mjeseca veljače, student iz Alabame, Camren Brantley-Rios, hranio se samo obrocima koji su se sastojali od kukaca. I tako triput dnevno!

13. ožujka 2015 13:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

21-godišnjak je svoje iskustvo dokumentirao na blogu "30 Days of Bugs", a ideja iza cijelog projekta je ta da su svinjetina i teletina kao izvori proteina ekološki neodrživ resurs. Ovaj student smatra da su kukci prehrana budućnosti stoga je mjesec dana eksperimentirao i kuhao nevjerojatna jela.



Neki od Camrenovih standardnih obroka uključuju kajganu s crvima, burgere s kukcima i sirom, cvrčke prelivene čokoladom i pržene skakavce.

Unatoč sporadičnim lošim iskustvima (larvom koja smrdi i slično), uživao je u prehrani. Čak je uspio nagovoriti mamu da mu se pridruži u klopanju nekoliko obroka: "Moja mama pojela je nekoliko cvrčaka prelienih čokoladom i sličnih obroka. Bili su joj super."

Prema Audrey Maretzki, profesorici nutricionistici sa Sveučilišta u Pennsylvaniji, insekti su "bogati proteinima i kalorijama. Sadrže i tragove minerala što ih sve čini poželjnim sastojkom prehrane."

Camren tvrdi da je ovakav tip prehrane ekološkiji od prehrane koja se temelji na drugim vrstama mesa.



L.B./izvor: odditycentral
foto: 30days of bugs

Još vijesti