Mojfaks.hr u Vijesti

Student izgubio novčanik, pa ga dobio natrag s više novca

Život doista piše drame, a nerijetko i komedije. Također, često nas uvjerava kako su, iako mi to ne želimo prihvatiti, čuda ipak moguća. A upravo se jedno malo veliko čudo dogodilo jednom studentu...

30. listopada 2013 11:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Radi se o povratu izgubljenog novčanika. Ali ne samo da nije bio okraden već je dobio i nešto novca i dobronamjerno pismo sa savjetima.

Wes Monroe je brucoš na Iowa State University. Dok je prošlog mjeseca ujutro išao na predavanje na fakultet, izgubio je svoj novčanik. Naime, stavio ga je na krov automobila kada je na benzinskoj kupovao gorivo i nastavio se voziti dok novčanik nije pao na cestu. Dakle, tipična priča kao iz filmova.



A ono što se dalje događalo ne viđamo tako često ni u životu ni u filmovima, mada bi se moglo upotrijebiti kao dobra podloga za kakav kratki film.

Novčanik je pronašla Laura Diers, majka četvero djece te je prema vozačkoj otkrila tko mu je vlasnik. Također, i ovako je u novčaniku bila nekakva sića pa je Laura u njega ubacila 10 dolara, ali i papirić s pisamcem, točnije savjetima za mlađahnog brucoša.

Laura je tako napisala:

\'Pronašla sam tvoj novčanik. Znam da je lako napraviti novu vozačku, ali pomislila sam da možda doista voliš svoj novčanik i fotografije koje su unutra. Nadam se da ti život dobro ide i da su ti se stvari na fakultetu posložile. Dobro uči, ali također pronađi vremena za zabavu i da doživiš život.\'



Uz ovo, dodala je i jedan inspirativni citat iz knjige \'Chicken Soup for the Soul\' koju je napisao Jack Canfield:

\'Vrijeme je da prestaneš čekati…

Savršenstvo

Inspiraciju

Dozvolu

Jamstvo

Nekoga da se promijeni

Pravu osobu da stigne u tvoj život

Bolji horoskop

Novu upravu

Neprisustvo rizika

Nekoga da te otkrije

Jasne  instrukcije

Više samopouzdanja

Jednostavno kreni s tim već jednom!\'

Cijelo pismo i savjeti napisani su rukom, dakle nisu isprintani na računalu, a priča o ovom nesebičnom činu dospijela je i u medije. Brucoš kojem se sve ovo dogodilo kratko je zaključio: \'Moraš biti doista posebna osoba da bi učinio nešto takvo kao što je učinila Laura.\'

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

Provjeri još...

>> Uvijek u trendu uz TipTop - novi online dućan 

>> Haljine od 179, tajice od 99, nakit već od 39 kn. Pogledajte što sve nudi novi online shop www.tiptop.hr i pronađite nešto za sebe... TipTop Shop - uvijek u trendu! 

Još vijesti