Mojfaks.hr u Vijesti

Problemi u HŽ-u: Djelatnicima nije dojavljeno do kada studenti imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom

Jedan čitatelj portala MojFaks obratio se jutros redakciji s upitom – zašto on, kao student s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji, jučer nije mogao kupiti besplatnu kartu iz grada u kojem studira, ako prema odluci HŽPP-a on može putovati besplatno do kraja današnjeg dana, 12. srpnja.

12. srpnja 2019 16:25
Problemi u HŽ-u: Djelatnicima nije dojavljeno do kada studenti imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom

Problemi u HŽ-u: Djelatnicima nije dojavljeno do kada studenti imaju pravo na besplatan prijevoz vlakom Foto: MojFaks

Već smo pisali o odluci Hrvatskih željeznica i Splitsko-dalmatinske županije prema kojoj svi studenti županije koji studiraju u nekom drugom gradu van SDŽ-e neće imati pravo na besplatan prijevoz vlakom do grada studija u razdoblju od 13. srpnja do početka listopada.


Prema ovoj odluci, studenti do kraja današnjeg dana imaju mogućnost besplatnog putovanja vlakom, no ta informacija izgledno nije 'doputovala' do svih djelatnika HŽ-a, zbog čega je student Emanuel Kožul, naš čitatelj, ostao uskraćen za svoje besplatno putovanje.


Jutros nam je stigao Emanuelov upit, govoreći nam kako je ''jučer išao kupiti kartu u HŽ, ali gospodin koji radi na prodaji, nije mu je htio prodati, rekavši mu da je 11. srpanj zadnji dan putovanja za studente iz Splitsko-dalmatinske županije".


To, naravno, nije informacija koju smo dobili od glasnogovornice HŽPP-a Ivane Čubelić, zbog čega smo im se ponovno obratili. Druga glasnogovornica koju smo kontaktirali, Mihaela Tomurad Sušac, potvrdila nam je informaciju od prije, dakle da studenti još i danas mogu putovati vlakom besplatno, no tu nismo stali.


Nije stiglo do svih djelatnika HŽ-a


Izgledno je da cijela odluka i datumi nisu bili jasno definirani unutar tvrtke, jer nam je jedna djelatnica informacijskog centra HŽ-a u prvom telefonskom razgovoru rekla istu stvar koju je rekao i djelatnik našem čitatelju Emanuelu – da studenti ne mogu ni danas više putovati besplatno. Nakon niza razgovora i slanja mailova, HŽ je napokon došao do konsenzusa.


"Studenti s područja Splitsko-dalmatinske županije imaju pravo na besplatnu kartu još danas za putovanje na koje će krenuti danas (12. srpnja), a nemaju pravo na besplatnu kartu za putovanje na koje bi krenuli od 13. srpnja na dalje.", bio je odgovor koji smo dobili.

Dakle, do kraja današnjeg dana vi možete kupiti besplatnu kartu kojom ćete danas putovati, a ukoliko ste imali neugodnosti kao što je imao Emanuel, koji je na kraju morao kupiti autobusnu kartu, obavezno se obratite HŽ-u kako bi ostvarili reklamaciju.


Paula Hađur

Foto: HŽPP

Još vijesti