V.K. u Vijesti

Pijani student urinirao po spomeniku: Prijeti mu zatvorska kazna i 5 godina zabrane objavljivanja na internetu

Uriniranje na javnom mjestu u većini je zapadnih zemalja kažnjivo djelo, no, Rusija to posebno strogo kažnjava. Uz spomenuto, ako još netko urinira po spomenicima ratnih veterana, zasigurno odlazi u zatvor.

27. prosinca 2021 16:20
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Matvey Juferov, student Ruskog državnog sveučilišta za humanističke znanosti proglašen je krivim za "rehabilitiranje nacizma" zbog čega je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine, pa će tako iz zatvora tek izaći krajem 2025. godine.


Snimljen je kako urinira po spomeniku s portretom ruskog veterana Drugog svjetskog rata, a taj je video potom objavio i na Instagramu.


>>>Nevjerojatno: Traže oslobađanje ubojice jer je prezgodan?<<<


Foto: screenshot via marvelmemes.net


Osim kazne zatvora, dobio je i zabranu objavljivanja sadržaja na Internetu u trajanju od pet godina.


Prema navodima tužilaštva, Juferov je u noći 25. studenog ove godine u moskovskom okrugu Izmajlovo zatražio od prijatelja da ga snimi kako mokri na portret veterana Anatolija Frolova.


>>>21-godišnji desničar neće u zatvor zbog terorizma: Umjesto toga, za kaznu mora pročitati književne klasike<<<


Iako je Juferov ubrzo izbrisao sporni video i umjesto njega objavio video u kojem se ispričava, ipak je priveden. Pred sudom je izjavio da se pokajao, da je prilikom snimanja tog videa bio pod utjecajem alkohola te da nema nacistička ili ekstremistička uvjerenja.


Kako piše klix.ba, njihov je Zakon protiv rehabilitiranja nacizma (poznat i kao "Yarovayjin zakon", po političarki Irini Yarovayji koja je doprinijela njegovom izglasavanju) pooštren ranije ove godine, ubrzo nakon što je ruskom opozicijskom lideru Alekseju Navalnom suđeno za klevetu veterana Drugog svjetskog rata Ignata Artemenka.


Novi zakon nalaže da bi se ponižavanje dostojanstva ili časti boraca trebalo kažnjavati kaznom do pet godina zatvora.


izvor: klix.ba

Još vijesti