V.K. u Vijesti

[FOTO] Studenta ugrizao pauk dok je partijao na Ibizi: Prijeti mu amputacija dijela šake

Imao je ideju živjeti na Ibizi puna tri mjeseca kako bi imao najbolje ljeto života prije odlaska na fakultet. Na žalost, ljeto života se uskoro pretvara u noćnu moru, a za sve je kriv - pauk!

24. kolovoza 2021 13:09
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kada čujemo priču da je nekoga ugrizao pauk, većini na pamet padnu Peter Parker i Spiderman. Jedan je bivši maturant doživio upravo takvu priču, ali s vrlo nesretnim krajem. Odlučio je živjeti na Ibizi tri mjeseca, kako bi doživio "ljeto života" prije odlaska na fakultet, no ugriz pauka svakako je pomrsio ove planove. Zbog neuobičajene reakcije njegovog organizma na ugriz, ovom mladiću morat će amputirati dijelove prstiju.

Bivši maturant iz grada Merthyr Tydfil u Velikoj Britaniji, otputovao je sa svojim prijateljima na Ibizu kako bi uživao u pravom ljetu i tulumarenju jer je ove jeseni trebao krenuti na fakultet. No, stvari su krenule po krivu.


Kako piše WalesOnline, student bio u San Antoniu s ekipom kako bi gledali zalazak sunca, i tada je osjetio da ga je nešto ugrizlo za desnu ruku.


Isprva je izgledala samo natečeno / Foto: screenshot via walesonline.co.uk


Isprva je mislio da to nije ništa bitno i otišao kući, no ujutro ga je čekala prava drama. Ujutro se probudio u panici i strašnim bolovima u ruci. Bila je ovo neubočajeno snažna reakcija na otrov smeđeg pauka vratoloma (loxosceles), objasnili su mu liječnici.


>>>[FOTO] Na Savi se u OGROMNOM broju pojavili novi leteći 'sustanari': Pazite kako ih se rješavate, neki su načini opasni<<<


Osjećaj kao da je slomio prst


"Otišao sam tamo živjeti na tri mjeseca preko ljeta i pred kraj prvog mjeseca, bio sam na obali kako bih promatrao zalazak sunca pokraj Cafe Mamba, što je inače vrlo popularno mjesto", govori. "Osjetio sam neki ubod na ruci i isprva mu nisam pridavao pažnju. Ostao sam vani s prijateljima, popili smo nekoliko pića i vratio sam se u stan spavati. Malo sam čudno osjetio ruku, kao da sam slomio prst", prisjetio se.


"Legao sam spavati misleći da će ujutro sve biti u redu i kad sam se probudio oko 5 ujutro, imao sam osjećaj kao da mi ruka gori. Bila je jako natečena i bilo je poprilično zastrašujuće. Kroz dan sam otišao u jednu kliniku i dali su mi dvije doze adrenalina", kazao je.


Isprva liječnici nisu bili sigurni što izaziva ove simptome. Kako je dan prolazio, ruka mu je bila sve gore: počela je plaviti i odlučio je ponovo potražiti pomoć.


Prsti su mu bili plavi kada je stigao u bolnicu / Foto: screenshot via walesonline.co.uk


>>>Bolje buba u glavi nego u sobi: Studentica zakasnila na predavanja zbog najbizarnijeg mogućeg razloga<<<


"Ruka mi je počela poprimati ljubičastu boju i počeo sam zbilja paničariti. Ponovno sam se vratio u kliniku taman pred zatvaranje i kako mi se stanje pogoršavalo, poslali su me u bolnicu. Čim sam stigao tamo i pokazao svoju ruku, odmah su me stavili na infuziju. Uzeli su mi bris usne šupljine i kada su pregledali male ureze koje sam imao na koži, zaključili su da me je ugrizao smeđi pauk. Dobio sam mješavinu antibiotika i tableta za prorjeđivanje krvi. Ruka mi je do tada cijela natekla pa su se bojali da mi se proširilo po cijeloj ruci, no srećom, ostalo je samo u šaci", ispričao je nesretni brucoš.


Prsti su mu izgledali sve gore svakim satom / Foto: screenshot via walesonline.co.uk


Vratio se kući na oporavak


Nakon dvotjednog boravka u bolnici vratio se u Veliku Britaniju kući na daljnji oporavak. "Na Ibizi sam započeo s terapijom u hiperbaričnoj komori koju ne bih mogao imati da sam se odmah vratio kući. Dok sam to prolazio, imao sam osjećaj kao da sam u podmornici u nekoj dekompresijskoj komori samo s maskom s kisikom", prisjetio se.


>>>Prvo paučići, sada žohari! Čeka li nas nova najezda u studentskim domovima? FOTO<<<


"Znao sam da će mi morati ukloniti prste jer su učini sve što su mogli, a moji prsti su ostali crni i nisam imao osjeta u jagodicama. Nadao sam se da mi neće morati amputirati prste u potpunosti. Najbolji scenarij je da mi uklone samo polovicu od dva prsta, i vrh malog prsta", nada se brucoš.


Kako je napomenuo, cijelo osoblje je bilo iznimno ljubazno, doktori mu i dalje šalju mailove s pitanjem kako je, a nakon nekoliko dana i njegov je otac mogao doći na Ibizu kako bi vidio sina i platio dug bolnici, no srećom, student je otvorio Europsku zdravstvenu iskaznicu i svi troškovi su bili pokriveni.


Čeka ga nekoliko teških operacija, a na žalost i amputacija dijelova prstiju / Foto: screenshot via walesonline.co.uk


Neće se oporaviti do početka nastave


Kazao je da su mu prsti dosad u potpunosti crni i utrnuli, a koža mu je boje sirovog mesa. Unatoč svim naporima liječnika da mu se spasi prsti, sada ga čeka niz složenih operacija kako bi se uklonila zahvaćena područja.


Brucoš kaže kako se još uvijek ne može pomiriti s ovim vijestima, ali da mu je drago što ima podršku prijatelja i obitelji. "Predložili su mi da odletim kući kako bih to obavio jer je operacija složena i to bi bio dug proces jer moram imati čak nekoliko operacija. Kada sam se vratio, ostao sam preko noći i bolnici u Swanseau. Od tada, svaki tjedan idem kući pa u bolnicu i tako u krug, a svaki drugi dan dolazi sestra koja mi mijenja ove obloge. Već sam četiri tjedna kod kuće i ljepše je biti uz svoje prijatelje i obitelj", govori.


Ne vjeruje da će stići na prva predavnja / Foto: screenshot via walesonline.co.uk


>>>[FOTO] Zagrizla 'martina' u blitvi iz menze: 'Osjetila sam gorčinu i smrad...'<<<


Inače, ovaj brucoš je strastveni igrač golfa pa je spomenuo da se nada da ga ova rana neće spriječiti da radi ono što voli, a i ove je jeseni trebao krenuti na fakultet. "Trebao sam krenuti na fakultet krajem rujna, ali ću morati malo pričekati s tim zbog ruke, pa ne vjerujem da ću stići", priznao je za WalesOnline.

Ne želi da zbog njegove priče drugi paničare jer, prema liječnicima, ovo što se njemu dogodilo je iznimno rijetko.


'Samo sam ja taj nesretnik kojem se ovo dogodilo!'


Većina ljudi koje ugrize ova vrsta pauka imaju samo blage simptome uključujući oticanje, a rijetki moraju na bolničko liječenje. Malo je vjerojatno da će se nekome trebati amputirati dio tijela.


"Ovo je vrlo rijetka reakcija, da od ugriza počne odumirati tkivo. Liječnici su mi rekli da sam tek peti slučaj u cijeloj Španjolskoj. Vrlo je rijetko, pa ovo ne bi trebalo spriječiti ljude da odu na Ibizu i uživaju. Prošao sam put od najljepših trenutaka u životu do boravka u bolnici, ali ne želim da se drugi boje. Ja sam samo nesretnik kojem se ovo dogodilo", kazao je za kraj.


izvor: Walesonline.co.uk

Još vijesti