Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti blokirali zgradu Ministarstva - intervenirala policija

Okupljeni studenti odlučili su blokirati zgradu Ministarstva i onemogućiti zaposlenicima odlazak s radnog mjesta, nakon čega je došlo do naguravanja...

1. prosinca 2009 18:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks


U 15 sati započeo je prosvjed studenata ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u Donjim Sveticama, a oko 16 i 30 morala je intervenirati i policija. Naime, okupljeni studenti odlučili su blokirati zgradu Ministarstva i onemogućiti zaposlenicima odlazak s radnog mjesta, nakon čega je došlo do kratkog naguravanja. Dio okupljenih blokirao je i izlaz podzemne garaže. Studenti su uzvikivali djelatnicima koji su izlazili - "sjednite s nama", a pojedinci su studente šutali nogama i dobacivali im - "stoko!".

Ubrzo su pristigle dodatne policijske snage i uz upotrebu sile napravljen je prolaz za zaposlenike Ministarstva, nakon čega su nesmetano napustili zgradu.

Prosvjed protiv plaćanja studija

Inicijatori današnjeg prosvjeda su studenti Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, a pridružile su im se kolege sa Filozofskog i Ekonomskog fakulteta. Ovim činom studenti žele još jednom ukazati na svoje neslaganje s prijedlogom ministra Radovana Fuchsa te potrebu ukidanja školarina i drugih vrsta plaćanja studija.

Više: Studenti prosvjeduju pred Ministarstvom znanosti

Još vijesti