Vodič za brucoše

Studenti pomažu bolnici: Odrekli se svoje zarade i donirali 100 tisuća kuna

MojFaks | Vijesti, 16.11.2020.Studenti pomažu bolnici: Odrekli se svoje zarade i donirali 100 tisuća kuna

Studentskom centru Varaždin Sveučilišta u Zagrebu upućena je pisana zamolba za pomoć u vidu novčane donacije te smještaja i prehrane medicinskih sestara.

Studenti okupljeni u Odboru i u studentskim zborovima, zajedno s Upravom Studentskoga centra, pozitivno su i žurno reagirali na zamolbe ravnatelja Opće bolnice Varaždin dr.med. Nenada Kudelića te načelnika Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Roberta Vugrina koji su se zamolbom obratili Studentskom centru.


Studenti su se nesebično odlučili odreći svojih sredstava i donirati 100 tisuća kuna, koje studentima pripadaju po Zakonu o obavljanju studentskih poslova (0,5 % naknade na neto zarade studenata preko Student-servisa), za nabavku aparata i uređaja za terapiju visokim protokom kisika, perfuzora, infuzomata i aspiratora. Prvotna ideja bila je nabavka respiratora, međutim zaključak je da je druga oprema, koja pomaže i oslobađa respiratore za najteže bolesnike, trenutno najpotrebnija. Nabavljena oprema dopremit će se varaždinskoj bolnici i služit će za spašavanje ljudskih života, a nakon toga za edukaciju studenata sestrinstva Sveučilišta Sjever.

Studentski centar će besplatno smjestiti i ponuditi prehranu medicinskim sestrama koje su, zbog ove kritične situacije, mobilizirane iz drugih gradova.

Sveučilište u Zagrebu, a posebice njegovi studenti, ponovno su dokazali da su spremni pomoći, žrtvovati se i sudjelovati u prevladavanju ove teške epidemiološke situacije u kojoj smo se svi našli.

A.Z.
foto: Unsplash @marceloleal80


studentidonacijamedicinska opremanabavkaStudentski centar


Prati nas na Instagramu!