Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti pomažu bolnici: Odrekli se svoje zarade i donirali 100 tisuća kuna

Studentskom centru Varaždin Sveučilišta u Zagrebu upućena je pisana zamolba za pomoć u vidu novčane donacije te smještaja i prehrane medicinskih sestara.

16. studenog 2020 14:54
Studenti pomažu bolnici: Odrekli se svoje zarade i donirali 100 tisuća kuna

Studenti pomažu bolnici: Odrekli se svoje zarade i donirali 100 tisuća kuna Foto: MojFaks

Studenti okupljeni u Odboru i u studentskim zborovima, zajedno s Upravom Studentskoga centra, pozitivno su i žurno reagirali na zamolbe ravnatelja Opće bolnice Varaždin dr.med. Nenada Kudelića te načelnika Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Roberta Vugrina koji su se zamolbom obratili Studentskom centru.

...Rad u bolnicama i prije diplome? Provjerili smo hoće li se hrvatski apsolventi medicine uključiti u borbu protiv pandemije...


Studenti su se nesebično odlučili odreći svojih sredstava i donirati 100 tisuća kuna, koje studentima pripadaju po Zakonu o obavljanju studentskih poslova (0,5 % naknade na neto zarade studenata preko Student-servisa), za nabavku aparata i uređaja za terapiju visokim protokom kisika, perfuzora, infuzomata i aspiratora. 


...20 kuna komad! Bivša studentica ekonomije šiva simpa maske: Ako mislite da profitira, pročitajte kamo odlazi zarada...


Prvotna ideja bila je nabavka respiratora, međutim zaključak je da je druga oprema, koja pomaže i oslobađa respiratore za najteže bolesnike, trenutno najpotrebnija. Nabavljena oprema dopremit će se varaždinskoj bolnici i služit će za spašavanje ljudskih života, a nakon toga za edukaciju studenata sestrinstva Sveučilišta Sjever.

Studentski centar će besplatno smjestiti i ponuditi prehranu medicinskim sestrama koje su, zbog ove kritične situacije, mobilizirane iz drugih gradova.

...Apsolvent FESB-a pokrenuo akciju o kojoj priča Hrvatska: Prvi isprintao opremu bez koje je borba protiv koronavirusa nemoguća...


Sveučilište u Zagrebu, a posebice njegovi studenti, ponovno su dokazali da su spremni pomoći, žrtvovati se i sudjelovati u prevladavanju ove teške epidemiološke situacije u kojoj smo se svi našli.

A.Z.
izvor: Sveučilište u Zagrebu
foto: Unsplash @marceloleal80

Još vijesti