Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti Harvarda na natjecanju u najdužem telefonskom razgovoru

Eric R. Brewster i Avery A. Leonard, studenti s Harvarda pokušali su održati najdulji telefonski razgovor na svijetu te tako ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Njihov je razgovor trajao 46 sati, 12 minuta i 52 sekunde, a još se čeka potvrda iz Guinnessove knjige rekorda da se doista radi o najduljem telefonskom razgovoru na svijetu.

24. Siječnja 2012 12:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prvih osam sati razgovor je bio zanimljiv

Posebno je zanimljivo da je cijeli događaj napravljen kao umjetnička instalacija koju su mogli promatrati svi zainteresirani. Najviše su uložili upravo spomenuti studenti koji su, kažu, trebali jednaku količinu energije kao da su se natjecali u kakvom sportskom događaju.

Stroga pravila iz Guinnessa morala su se poštovati, a samo neka od njih su da se smije napraviti stanka od pet minuta nakon sat vremena razgovora, šutnja ne smije biti dulja od deset sekundi te se nisu smjele koristiti nikakve knjige ili natuknice kako bi se vodio razgovor ili dobijale teme za razgovor.

Očevici kažu kako su prvih osam sati studenti bili orni te im je razgovor bio živ i zanimljiv
. Nakon toga počeli su se preznojavati te se vidjelo da su spremni za spavanje. Sve su više pričali besmislice kako je vrijeme odmicalo.

Jedan je student bio na pozornici u jednom kazalištu dok je drugi bio u malenoj sobi u sklopu kazališta. Posebno uređena je bila i scenografija za cijeli događaj. Također, posjetitelji su mogli sudjelovati u cijelom događaju tako što su neki od njih studentima natjecateljima masirali stopala, češljali kosu te su čak i poigrali poker s njima.

Cijeli događaj je snimljen te će proći nekoliko tjedana dok se ne dobije i službena potvrda jesu li ova dvojica studenata umjetnosti ušli u Guinnessa.

N.LJ.J.

Foto: photoxpress.com

Još vijesti